Marfa proaspata la supermarketul BCR

Marfa proaspata la supermarketul BCR

In orice supermarket, vitrina cu produse trebuie sa fie foarte bogata si variata, astfel incat orice client sa poata alege dupa pofta inimii si… buzunarului. Lucrurile sunt foarte asemanatoare si in cazul marilor banci de retail, care incearca sa satisfaca dorintele clientilor, printr-o oferta diversificata. Dupa ce au lansat produse de creditare adresate tuturor categoriilor

In orice supermarket, vitrina cu produse trebuie sa fie foarte bogata si variata, astfel incat orice client sa poata alege dupa pofta inimii si… buzunarului. Lucrurile sunt foarte asemanatoare si in cazul marilor banci de retail, care incearca sa satisfaca dorintele clientilor, printr-o oferta diversificata. Dupa ce au lansat produse de creditare adresate tuturor categoriilor de clienti, bancile au trecut la combinarea acestora in pachete de produse si servicii, care sa.. se plieze si mai bine pe nevoile unei anumite categorii de cerere. Alegerea unui astfel de pachet presupune costuri mai scazute decat in cazul in care respectivele produse si servicii ar fi achizitionate individual. Mai mult, vanzarea de produse si servicii la pachet permite bancilor sa-si fidelizeze clientii.

In ultima perioada, cea mai activa banca pe acest segment este BCR, liderul pietei bancare din Romania. In ultima luna, banca a lansat nu mai putin de 4 pachete de produse, adresate unei game foarte largi de clienti: de la cei interesati de economisire sau de credite de nevoi personale, pana la categorii mult mai selective, cum sunt medicii sau cei interesati sa-si finanteze vacanta.

Credit de nevoi cu costuri scazute

Ofensiva de toamna a BCR pe segmentul pachetelor de produsele si servicii a fost declansata in ultimele zile ale lui august, cand banca a lansat “Divers Plus BCR”. Componenta centrala a acestui pachet este creditul de nevoi personale fara garantii imobiliare ‘Divers’, caruia i-a fost adaugata o asigurare de viata gratuita prin BCR Asigurari si un card de debit BCR Maestro, BCR Visa Clasic, BCR Visa Electron, BCR Visa Electron sau Euro<26, oferit gratuit de banca. Avantajul pachetului este faptul ca imprumutul de nevoi se acorda cu o reducere de dobanda de 2 puncte procentuale fata de oferta standard pentru imprumutul in lei si de 1,75 pentru cel in valuta. De asemenea, cei interesati pot opta si pentru alte doua optiuni ce pot fi incluse in pachet: descoperit de cont de maxim 6 salarii nete acordat prin intermediul cardurilor de debit in lei BCR Maestro/ BCR VISA Clasic/ BCR VISA Electron si serviciul de Mobile Banking.

Siguranta financiara la pachet pentru cei prevazatori

Celor interesati de economisire si de asigurarea viitorului, BCR le-a oferit la jumatatea lui septembrie „Succes Asigurat”. Acest pachet contine trei componente: depozit la termen de 12 luni in lei – Succes BCR – sau depozit la termen de 12 luni in valuta – Comod BCR, constituit cu clauza de prelungire automata la scadenta; asigurare de viata cu risturn emisa de BCR Asigurari de Viata – in cazul producerii evenimentului asigurat, valoarea despagubirii va fi de 3 ori valoarea depozitului constituit initial (fara a se lua in calcul dobanda bonificata de banca), si un card de debit BCR Maestro/ BCR Visa Clasic/ BCR Visa Electron/ BCR Visa Electron Euro<26 emis gratuit de catre banca. Clientul ce opteaza pentru un astfel de pachet beneficiaza de costuri avantajoase pentru asigurarea de viata. De asemenea, „Succes Asigurat” prezinta avantajul restituirii unei sume egala cu 50% din prima anuala platita de client, in cazul in care pe perioada de constituire a depozitului la termen (12 luni) nu s-a produs evenimentul asigurat.

Si in acest caz clientul poate opta pentru alte componente care pot fi introduse optional in pachet: serviciul de plati de facturi prin ATM „bill-payment” si serviciul „Standing order”, modalitatea de plata prin care banca platitorului executa ordine de plata la date si in sume fixate in prealabil, in baza contractului incheiat cu platitorul.

Beneficii pentru medici

Dupa cum spuneam mai sus, nici categoriile profesionale nu au fost uitate, in speta medicii si cei care  desfasoara activitati conexe actului medical (biologi, biochimisti, fizicieni, tehnicieni dentari), carora BCR le-a oferit, la inceputul lui septembrie, un pachet nou-nout in care sunt incluse un credit de investitii, un credit pentru sustinerea activitatii curente, o asigurare de Malpraxis si un card de debit. Imprumutul de investitii „Invest BCR” din acest pachet beneficiaza de o reducere 2 p.p. a marjei de produs din componenta dobanzii de referinta semestriala in cazul creditelor in lei (Invest Extra BCR), respectiv cu 3 p.p. a marjei de produs din componenta dobanzii variabile in cazul creditelor in valuta (Invest Super BCR).

Pachet financiar pentru vacante de vis

Desi vara tocmai s-a terminat, „vitrina” de produse a BCR s-a imbogatit la inceputul acestei saptamani cu un pachet destinat celor interesati sa-si faca vacanta pe banii bancii (probabil pentru cei ce vor sa petreaca un Revelion de vis sau sa schieze in Alpi). „Turist BCR” este compus din 4 componente obligatorii: Creditul Voiaj Extra/Super BCR, asigurare de viata emisa de BCR Asigurari si oferita gratuit de banca, asigurare medicala pentru calatorii in strainatate de la BCR Asigurari (daca este cazul) si, ca de fiecare data, un card de debit BCR Maestro/ BCR Visa Clasic/ BCR Visa Electron/ BCR Visa Electron Euro<26 emis gratuit de catre banca.

Principalul beneficiu al clientilor care aleg „Turist BCR” vizeaza creditul din cadrul pachetului. Imprumutul Voiaj Extra in lei fi acordat de banca cu dobanda activa redusa de 3% fata de oferta standard, in timp ce dobanda variabila pentru Voiaj Super in valuta va fi mai mica cu 4 p.p. fata de oferta standard. Dobanda finala platita de client la creditul Voiaj Extra/Super BCR este de 9,5% la creditele in moneda nationala, 10,5% la creditele in euro si 10,75% la creditele in USD. Trebuie precizat insa ca imprumutul din acest pachet poate fi accesat numai pe o perioada de 5 ani.

Cei interesati pot incluse in pachetul „Turist” si alte doua optiuni puse la dispozitie de banca: cecuri de calatorie si asigurare CASCO si/sau Carte Verde, emise de BCR Asigurari. Componentele optionale pot fi obtinute de catre client si ulterior contractarii pachetului, precizeaza cei de la BCR.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos