Mai mult de jumatate din fondurile unit-linked au mers pe minus in primul trimestru

Mai mult de jumatate din fondurile unit-linked au mers pe minus in primul trimestru

 Fondurile de investitii atasate asigurarilor de viata unit-linked au inregistrat evolutii intre -19,9% si +9,4% in primele trei luni ale acestui an, majoritatea fiind pe minus. Criza financiara de la nivel mondial si scaderea bursei locale au adus pe minus in primele trei luni ale acestui an mai mult de jumatate din fondurile de investitii

 Fondurile de investitii atasate asigurarilor de viata unit-linked au inregistrat evolutii intre -19,9% si +9,4% in primele trei luni ale acestui an, majoritatea fiind pe minus.

Criza financiara de la nivel mondial si scaderea bursei locale au adus pe minus in primele trei luni ale acestui an mai mult de jumatate din fondurile de investitii atasate asigurarilor de viata unit-linked.

Asigurarile de viata unit-linked sunt polite care investesc cea mai mare parte din prima platita de asigurat in fonduri administrate de compania de asigurari sau de un administrator extern, o parte foarte redusa din prima fiind destinata acoperirii riscului asigurat. Riscul aferent investitiilor realizate de asigurator este preluat de client, care poate inregistra pierderi sau profit in urma investirii contributiilor sale.

Cea mai mare scadere inregistrata de un fond unit-linked a fost de 19,9% in primele trei luni ale acestui an. Este vorba despre fondul Activ, adminsitrat de Generali Asigurari, care este urmat in topul scaderilor de fondul Exponent (-18,8%), adminsitrat de AIG Life si de KD Optimus (-16,1%), unul dintre fondurile in care investeste compania KD Life.

In primele trei luni ale acestui an, 25 de fonduri unit-linked din cele 42 existente pe piata au mers pe scadere, noua din acestea inregistrand scaderi de peste 10%.

Cea mai mica scadere inregistrata in primul trimestru a fost de 2,7%, in cazul fondului Conservator administrat de Allianz-Tiriac, in timp ce scaderi reduse sau chiar cresteri au avut, in cea mai mare parte, fondurile denominate in dolari. Cea mai mare crestere, de 9,43%, a fost inregistrata de fondul Conservator, denominat in dolari si administrat de Aviva.

Piata asigurarilor unit-linked a ajuns la 146,3 milioane de euro in 2007, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, iar numarul investitorilor in astfel de polite este estimat de jucatorii din piata la 300.000.

Pe piata asigurarilor unit-linked sunt prezente companiile AIG Life, Allianz-Tiriac, Aviva, Generali, ING Asigurari de Viata, Interamerican si KD Life.
ZF

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos