Lucian Anghel – numit Presedinte al BCR PENSII

Lucian Anghel – numit Presedinte al BCR PENSII

Lucian Anghel, in prezent Economist Sef si Director al Directiei de Cercetare si Strategie a Bancii Comerciale Romane, a fost numit in pozitia de Presedinte al Directoratului si Director General al BCR PENSII. Numirea sa devine efectiva odata cu aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. BCR PENSII, Societate de Administrare a Fondurilor

Lucian Anghel, in prezent Economist Sef si Director al Directiei de Cercetare si Strategie a Bancii Comerciale Romane, a fost numit in pozitia de Presedinte al Directoratului si Director General al BCR PENSII. Numirea sa devine efectiva odata cu aprobarea Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

BCR PENSII, Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A. a fost infiintata in anul 2007 avand ca obiect de activitate administrarea fondurilor de pensii administrate privat si a fondurilor de pensii facultative: Fondul de Pensii Administrat Privat BCR si Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS. BCR PENSII are in prezent un capital social de 185.000.000 RON, avand actionar majoritar Banca Comerciala Romana cu 99,9%.

Fondurile de pensii private sunt una dintre putinele solutii de finantare interna pe care le are la indemana economia romaneasca. Asigurarea de finantare permite dezvoltarea economiei, inclusiv mentinerea si crearea locurilor de munca, a declarat Lucian Anghel.

Doctor in economie, Lucian Anghel a absolvit Facultatea de Cibernetica la Academia de Studii Economice si a urmat cursuri postuniversitare la Georgetown University Washington SUA, precum si un executiv development program organizat de HEC Montreal Canada.

Lucian Anghel si-a inceput cariera de bancher in 1996. A avansat treptat, ocupand functiile de consilier al presedintelui bancii, analist si trezorier adjunct. Din 2007 este economist-sef si director executiv al directiei de cercetare si strategie din BCR. Lucian Anghel a fost Membru în Bordul Director al Erste Asset Management şi BCR Asset Management pentru 5 ani.

In 2008, Dl. Anghel a fondat, împreună cu alţi colegi, Asociaţia Româ a Analiştilor Financiari-Bancari din România. Este cadru didcatic în cadrul SNSPA si ASE.

In Ianurie 2012, Lucian Anghel a fost ales Presedinte al Consiliului Bursei de Valori Bucureşti.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos