Liderul de pana acum al pensiilor private si-a indeplinit deja jumatate din obiectiv

Liderul de pana acum al pensiilor private si-a indeplinit deja jumatate din obiectiv

Dupa numai trei saptamani de la startul pensiilor private din Romania, unul dintre jucatorii care si-au propus sa fie liderii acestei piete a reusit sa-si indeplineasca jumatate din obiectivul propus. Potrivit declaratiilor oficiale, ING Fond de Pensii a atras in aceasta perioada 501.407 contracte de aderare, ceea ce, la o piata estimata la inceput la

Dupa numai trei saptamani de la startul pensiilor private din Romania, unul dintre jucatorii care si-au propus sa fie liderii acestei piete a reusit sa-si indeplineasca jumatate din obiectivul propus. Potrivit declaratiilor oficiale, ING Fond de Pensii a atras in aceasta perioada 501.407 contracte de aderare, ceea ce, la o piata estimata la inceput la 3 milioane de persoane, reprezinta aproximativ 15%. Obiectivul ING este atingerea unei cota de 30% din piata de profil la finalul celor 4 luni de aderare.

„Suntem deja la jumatatea drumului catre obiectivul nostru de a avea un milion de clienti de pensii private. Speram sa mentinem acelasi rezultate pana la sfarsitul perioadei de aderare”, declara Bram Boon, presedintele Consiliului de Administratie al ING Fond de Pensii.

Potrivit datelor oficiale furnizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), compania inregistra la primul bilant din 1 octombrie, privind contractele inregistrate de administratori, un numar de 247.420 de semnaturi, mai mult de jumatate din totalul raportat de companii. ING Fond de Pensii a anuntat dupa prima saptamana ca a atras peste 170.000 de persoane, ritmul de crestere a numarului de contracte pastrandu-se si in urmatoarele doua saptamani.

Numarul de contracte inregistrate de administratori la 1 octombrie era de 457.415, reprezentand aproximativ 15% din piata. Radu Vasilescu, director general al ING Fond de Pensii, estimeaza ca in urmatoarea luna 60%-70% dintre clientii de pe piata vor fi semnat pentru un fond de pensii. „Pana acum, vanzările ne depasesc estimarile initiale. In plus, credem ca si numarul total de participanti la sistem ar putea depasi estimarile initiale, ajungand la aproape 4 milioane de clienti”, declara Radu Vasilescu. Din punct de vedere statistic, exista 4,2 milioane de persoane eligibile pentru sistemul de pensii private obligatorii, adica sub 45 de ani si platitoare de contributii sociale de pensii.

Pana acum, Pilonului II al pensiilor cuprinde 18 jucatori, cea mai recenta intrare pe aceasta piata fiind Zepter Fond de Pensii, care a primit autorizatia CSSPP in urma cu cateva zile. Patru dintre aceste companii tintesc pozitia de lider al pietei, avand ca obiectiv obtinerea unei cote de piata de 30% la sfarsitul celor 4 luni de aderare. Este vorba despre ING Fond de Pensii, Allianz-Tiriac, Aviva si BCR Fond de Pensii. ING s-a detasat clar dupa statistica oficiala a primelor doua saptamani, comunicata de CSSPP. Astfel, Aviva a raportat 64.622 de contracte, Allianz-Tiriac 26.948, iar BCR Fond de Pensii 1.955. Administratorii trebuie sa transmita catre CNPAS la datele de 1 si 15 ale fiecarei luni un raport care sa cuprindă informatii privind persoanele care au semnat un act individual de aderare in cele doua saptamani precedente raportarii. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos