Libra Bank taie 0,25% din dobanzile la depozite in lei

Libra Bank taie 0,25% din dobanzile la depozite in lei

Libra Bank, a 28-a banca de pe piata romaneasca dupa active, reduce din 17 aprilie dobanzile anuale la depozitele la termen in lei ale populatiei si firmelor cu 0,25%, a informat, luni, un comunicat al bancii. Astfel, un depozit in lei la termen de trei luni va fi remunerat cu o dobanda anuala de 7,50%,

Libra Bank, a 28-a banca de pe piata romaneasca dupa active, reduce din 17 aprilie dobanzile anuale la depozitele la termen in lei ale populatiei si firmelor cu 0,25%, a informat, luni, un comunicat al bancii. Astfel, un depozit in lei la termen de trei luni va fi remunerat cu o dobanda anuala de 7,50%, fata de 7,75% pana in prezent, iar unul la sase luni cu o dobanda de 7,75%, comparativ cu 8% pana la intrarea in vigoare a noilor dobanzi. Un depozit la noua luni va avea o dobanda de 7,90% pe an, iar pentru unul la 12 luni, dobanda anuala va fi de 8%, in ambele cazuri fiind vorba de o scadere cu 0,25% a dobanzii platite de banca, potrivit comunicatului.

Dobanda la sumele pastrate in cardul de economii Libra Mix ramane neschimbata la 7% pe an, iar cea la contul curent Investitia este de 6% pe an, la fel ca pana in prezent. Dobanzile la depozitele in valuta raman neschimbate.
Este prima instititutie financiara care anunta o scadere a dobanzilor la depozitele in lei dupa ce banca centrala a micsorat dobanda de politica monetara cu 1,25% in doua reprize – in februarie si martie – pana la 7,50% pe an.

Libra Bank detinea active de 506,5 milioane lei (149,7 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 0,29% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos