Libra Bank ar putea majora la 80% gradul de indatorare pentru creditele garantate cu ipoteca

Libra Bank ar putea majora la 80% gradul de indatorare pentru creditele garantate cu ipoteca

Libra Bank are in vedere majorarea la 80% a gradului de indatorare pentru creditele garantate cu ipoteca destinate populatiei si la 50% pentru imprumuturile de nevoi personale fara ipoteca, au declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, oficiali ai bancii. Limitele vor fi calculate dupa scaderea cheltuielilor de subzistenta din venitul obtinut. &nbspReprezentantii Libra Bank estimeaza ca durata

Libra Bank are in vedere majorarea la 80% a gradului de indatorare pentru creditele garantate cu ipoteca destinate populatiei si la 50% pentru imprumuturile de nevoi personale fara ipoteca, au declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, oficiali ai bancii. Limitele vor fi calculate dupa scaderea cheltuielilor de subzistenta din venitul obtinut.
&nbspReprezentantii Libra Bank estimeaza ca durata de elaborare a noilor norme va fi de aproximativ doua luni. Institutia de credit nu are in portofoliu imprumuturi imobiliare sau ipotecare pentru persoane fizice.

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, la inceputul lunii martie, sa elimine obligativitatea avansului pentru creditele acordate populatiei, care se situa la 25% din suma imprumutata in cazul celor ipotecare si la 30% pentru creditele de consum, precum si valoarea maxima a gradului de indatorare a persoanelor fizice.

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos