Leul slab si scumpirea creditelor va genera cresterea accelerata a numarului de datornici la banci

Leul slab si scumpirea creditelor va genera cresterea accelerata a numarului de datornici la banci

Specialistii in recuperare de credite considera ca in anul 2008 vom asista la o evolutie ascendenta a numarului de datornici la banci, acest proces fiind impulsionat de anticipatele scumpiri ale creditelor si de fluctuatiile cursului de schimb. Presedintele grupului de firme Urban si Asociatii, Iulian Urban, anticipeaza ca trendul ascendent al datornicilor la banci nu

Specialistii in recuperare de credite considera ca in anul 2008 vom asista la o evolutie ascendenta a numarului de datornici la banci, acest proces fiind impulsionat de anticipatele scumpiri ale creditelor si de fluctuatiile cursului de schimb. Presedintele grupului de firme Urban si Asociatii, Iulian Urban, anticipeaza ca trendul ascendent al datornicilor la banci nu este unul normal, determinat de cresterea numarului si valorilor creditelor acordate, ci are la baza o serie de cauze specifice anului 2008.

"Numarul datornicilor la banci va creste in 2008 datorita urmatoarelor cauze, in aceasta ordine: majorarile de preturi la alimente si utilitati, fluctuatia cursului de schimb valutar, cresterea deficitului comercial al tarii pe fondul anului electoral 2008 si din cauza majorarii costurilor unui credit", subliniaza oficialul companiei de colectare si recuperare a creantelor.

Iulian Urban considera ca profilul clientului bancar care nu-si onoreaza datoriile este reprezentat de tanarul cu varsta intre 23-36 ani, care se indatoreaza apeland in special la un credit de consum, pe care ajunge sa nu il mai poata achita. "Principala cauza ce duce la imposibilitatea de plata este legata de faptul ca persoana nu-si calculeaza in termeni reali posibilitatea de rambursare a imprumuturilor", declara presedintele grupului de firme Urban si Asociatii.

Ludmila Cucia

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos