Leul se va aprecia pana la 2,95

Potrivit ZF, leul poate continua sa se aprecieze pana la 2,95 lei pentru un euro in urmatorii 3-4 ani, sub presiunea intrarilor de capital strain, estimeaza Eugen Radulescu, presedinte al CEC si fost director de politica monetara al BNR. Prognoza lui Radulescu poate surprinde in contextul discutiilor privind o posibila corectie brutala a cursului din

Potrivit ZF, leul poate continua sa se aprecieze pana la 2,95 lei pentru un euro in urmatorii 3-4 ani, sub presiunea intrarilor de capital strain, estimeaza Eugen Radulescu, presedinte al CEC si fost director de politica monetara al BNR.

Prognoza lui Radulescu poate surprinde in contextul discutiilor privind o posibila corectie brutala a cursului din cauza deficitului extern, care continua sa creasca in viteza.

El spune ca banca centrala este deja stresata din cauza ca intra prea multi bani, insa tendinta de apreciere a leului nu poate fi contracarata printr-o politica a dobanzilor scazute. De altfel, Radulescu crede ca intarirea leului nu pune probleme majore atat timp cat este sustinuta de castigurile de productivitate a muncii, iar exporturile continua sa creasca.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos