Leul se apreciaza la cel mai bun nivel din ultimele doua luni

Leul se apreciaza la cel mai bun nivel din ultimele doua luni

Leul s-a apreciat astazi, 1 aprilie, pentru a opta sedinta consecutiv (si nu-i pacaleala!), la un curs de referinta de 4,2329 lei/euro. Cursul de referinta anuntat BNR a coborat la 4,2329 lei/euro, marcand o apreciere a leului cu 0,04% fata de ziua precedenta, leul continuandu-si tendinta de apreciere din ultimele zile, pe o volatilitate redusa.

Leul s-a apreciat astazi, 1 aprilie, pentru a opta sedinta consecutiv (si nu-i pacaleala!), la un curs de referinta de 4,2329 lei/euro. Cursul de referinta anuntat BNR a coborat la 4,2329 lei/euro, marcand o apreciere a leului cu 0,04% fata de ziua precedenta, leul continuandu-si tendinta de apreciere din ultimele zile, pe o volatilitate redusa. Nivelul de astazi al cursului reprezinta minimul ultimelor doua luni. Un euro a fost cotat sub valoarea de astazi de 4,2329 lei in 29 ianuarie, cand cursul era de 4,2314 lei/euro.

Aceste tren de apreciere vine pe fondul incheierii de catre Romania a acordului de imprumut de 20 mld. euro cu FMI si alte institutii internationale. De asemenea, in sedinta de politica monetara de ieri, banca centrala a adoptat o masura care, in opinia analistilor, va avea ca efect impulsionarea creditarii si va sustine cursul. Astfel, BNR a decis sa diminueze rezervele minime obligatorii (RMO) pe care bancile trebuie sa le constituie, prin reducerea la zero a nivelului RMO pentru pasivele in valuta cu scadente reziduale de peste doi ani, cea ce inseamna ca bancile vor avea la dispozitie un plus de resurse in euro.

Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat miercuri de BNR marcheaza deprecierea monedei nationale cu aproape 2 bani (0,60%) pana la 3,2048 lei/dolar, de la nivelul de marti, de 3,1857 lei/dolar.

BNR a afisat, in prima parte a zilei de miercuri, un nivel mediu al dobanzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 9,71% pe an, in usoara crestere fata de cel din sedinta anterioara, de 9,56% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobanda a crescut la 10,21% pe an, de la nivelul de marti, de 10,06% pe an.

BNR a atras 524,5 milioane lei (123,9 milioane euro) de la doua banci, bani pe care i-a plasat in depozite cu scadenta pe 6 aprilie si pentru care ofera o dobanda anuala de 10%, egala cu cea de politica nmonetara, a declarat, pentru NewsIn, un dealer bancar.

Dobanzile interbancare la depozitele overnight (de pe o zi pe alta) continua sa incadreze dobanda cheie. Dupa licitatia bancii centrale, dobanzile interbancare s-au mentinut la 9-10,50% pe an.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos