Leul, la cel mai prost curs din acest an

Leul, la cel mai prost curs din acest an

Leul si-a temperat usor deprecierea de la inceputul zilei, insa nu a reusit sa acopere scaderea inregistrata luni seara si marti dimineata, astfel ca BNR a afisat o referinta de 4,2838 lei/euro, cel mai ridicat nivel din 2011, iar pentru franc cursul a atins un nou record, de 3,6921 unitati. Un curs superior pentru euro

Leul si-a temperat usor deprecierea de la inceputul zilei, insa nu a reusit sa acopere scaderea inregistrata luni seara si marti dimineata, astfel ca BNR a afisat o referinta de 4,2838 lei/euro, cel mai ridicat nivel din 2011, iar pentru franc cursul a atins un nou record, de 3,6921 unitati. Un curs superior pentru euro a fost publicat de BNR la 31 decembrie, de 4,2848 lei/euro. Comparativ cu nivelul de luni, paritatea este cu 5,66 bani mai mare, de la 4,2272 lei/euro.

Referinta afisata pentru francul elvetian a depasit cu 11,79 bani nivelul de luni, de 3,5742 lei/franc, când a fost atins de asemenea un nivel record.

In acelasi timp, cursul BNR pentru dolar a urcat cu 8,73 bani, de la 2,9921 lei/dolar la 3,0794 lei/dolar, atingând astfel maximul din 23 februarie. La acea data, referinta s-a plasat la 3,08 lei/dolar.

Deprecierea accentuata a leului fata de dolar si franc vine in urma corectiilor puternice inregistrate de euro fata de aceste doua monede pe pietele internationale, intrucat BNR calculeaza indirect referintele in functie de aceste cotatii. Temerile privind extinderea crizei datoriilor suverane in economiile europene mari au dus euro la un nou minim record fata de francul elvetian, iar fata de dolar euro este in scadere cu 0,6% la ora transmiterii acestei stiri.
 
 
Cresc ratele!

"Ingrijorarile principale sunt legate de Italia. Pe piata locala lichiditatea este foarte redusa, insa unii jucatori care si-au inchis pozitiile pe leu, pentru a-si limita pierderile, au dus rapid cursul spre 4,29 lei/euro. Valutele din regiune au deschis de asemenea cu deprecieri puternice, iar trendul se va mentine negativ daca dolaul va continua sa se aprecieze fata de euro", a spus dealerului unei banci.

Deprecierea accentuata a leului fata de dolar si franc vine in urma corectiilor puternice inregistrate de euro fata de aceste doua monede pe pietele internationale, intrucât BNR calculeaza indirect referintele in functie de aceste cotatii. Temerile privind extinderea crizei datoriilor suverane in economiile europene mari au dus euro la un nou minim record fata de francul elvetian, iar fata de dolar euro este in scadere cu 0,6% la ora transmiterii acestei stiri.

La deschidere, cotatiile se situau la 4,2550 – 4,2570 lei/euro, iar in prima parte a sesiunii cursul a continuat sa creasca, maximul zilei fiind atins la 4,2930 lei/euro.

Ulterior, deprecierea leului s-a mai temperat si in jurul orei 13:00 schimburile se perfectau la 4,2810 – 4,2840 lei/euro.

La jumatatea sesiunii locale, zlotul era in scadere cu 1%, iar forintul cu 0,5%.

Analistii ING Bank cred ca BNR nu va interveni pentru a sprijini leul, având in vedere cifra pozitiva.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos