Leul incepe anul in forta

Leul incepe anul in forta

In prima zi de tranzactionare de pe piata valutara, moneda nationala s-a apreciat puternic fata de principalele valute. Un euro a fost cotat astazi la 3,3560 RON, in scadere cu 0,76% fata de sedinta precedenta, iar dolarul american la 2,5374 RON, in scadere cu 1,17 procente. Leul isi continua astfel trendul de apreciere pe care

In prima zi de tranzactionare de pe piata valutara, moneda nationala s-a apreciat puternic fata de principalele valute. Un euro a fost cotat astazi la 3,3560 RON, in scadere cu 0,76% fata de sedinta precedenta, iar dolarul american la 2,5374 RON, in scadere cu 1,17 procente. Leul isi continua astfel trendul de apreciere pe care s-a inscris la inceputul lunii noiembrie. Pe ansamblul anului 2006, moneda nationala s-a apreciat fata de euro cu 8 procente si cu 17,38% in comparatie cu dolarul american.

Reprezentantii BNR au declarat ca in 2007 a inceput „lupta pentru trecerea la moneda euro”, dupa cum s-a exprimat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu. Principalele conditii pe care Romania trebuie sa le indeplineasca in vederea adoptarii monedei unice europene se refera la o inflatie apropiata de cea inregistrata de statele din zona euro si o moneda nationala puternica si stabila. Orizontul de timp avut in vedere de autoritatile de la Bucuresti pentru trecerea la euro este intervalul 2012-2014.

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos