Leul a prins puteri nebanuite aseara

Leul a prins puteri nebanuite aseara

Moneda nationala s-a apreciat brusc ieri, in jurul orei 17:30, de la putin peste 4,25 lei/euro pana in apropiere de 4,23 lei/euro, intr-o tendinta contrara cu cea a altor monede din regiune, care s-au stabilizat, dupa o sedinta volatila. La 18:05, euro era cotat cu 4,2318 – 4,2411 lei. Aprecierea leului este pusa pe seama

Moneda nationala s-a apreciat brusc ieri, in jurul orei 17:30, de la putin peste 4,25 lei/euro pana in apropiere de 4,23 lei/euro, intr-o tendinta contrara cu cea a altor monede din regiune, care s-au stabilizat, dupa o sedinta volatila. La 18:05, euro era cotat cu 4,2318 – 4,2411 lei. Aprecierea leului este pusa pe seama optimismului generat de anuntul privind acordul pentru un imprumut extern. "Leul isi continua aprecierea, dupa ce, odata cu anuntul privind acordul cu FMI, a inceput sa castige teren in fata euro. Cu siguranta si declaratiile guvernatorului BNR au contribuit la mentinerea tendintei. Oricum, guvernatorul a dat semnale si anterior ca va folosi banii din imprumut pentru sustenabilitatea leului", a spus un dealer din piata, pentru NewsIn. Moneda europeana se tranzactiona in debutul sedintei de joi cu 4,28 lei, insa leul s-a apreciat aproape constant pe parcursul zilei, pana la 4,2318 lei/euro. Cursul de referinta anuntat de BNR a coborat la 4,2723 lei/euro, marcand o apreciere a leului cu peste un ban (0,27%) fata de nivelul din ziua precedenta, de 4,2838 lei/euro. Fata de dolarul american, cursul de referinta publicat joi de BNR marcheaza aprecierea monedei nationale cu peste 2 bani (0,69%) pana la 3,1474 lei/dolar, de la nivelul de miercuri, de 3,1693 lei/dolar.

 

Isarescu: Cursul de schimb se afla la un nivel sustenabil

Interesant este ca Mugur Isarescu s-a referit ieri si la cursul de schimb, precizand ca acesta este la un nivel sustenabil, mai ales pentru perioada actuala, tinand cont si de corectia deficitului de cont curent, "mai rapida decat ne asteptam". "Nu este nevoie de deprecieri suplimentare. Cursul de schimb se afla la un nivel sustenabil pentru perioada actuala", a raspuns guvernatorul, intrebat care va fi evolutia cursului de schimb dupa incheierea acordului cu FMI.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos