Leasingul renaste din propria cenusa

21 septembrie 2011

Porsche Finance Group anunta cresteri semnificative pentru primele sase luni ale anului 2011, perioada in care grupul a oferit finantari in valoare de 73 de milioane de euro, cu 15% mai mult decât in perioada similara a anului trecut. Cresterea a fost generata in principal de noul produs al companiei Porsche Leasing, PERFECT LEASING – leasingul financiar cu valoare reziduala reala, un produs unic pe piata de leasing din România.

Odata cu lansarea PERFECT LEASING, leasingul financiar oferit prin Porsche Leasing a crescut cu aproximativ 32% in primele sase luni din 2011, in ceea ce priveste valoarea bunurilor finantate, comparativ cu aceeasi perioada din 2010. Pe de alta parte, valoarea bunurilor finantate prin leasingul operational de la Porsche Mobility a crescut cu 120%, de la 4,2 milioane de euro la sfârsitul lunii iunie a anului trecut, la 9,3 milioane de euro in 2011.

„Cresterea spectaculoasa a leasingului operational poate fi explicata de tendinta generala de crestere a acestui segment pe piata de leasing auto din România, datorata beneficiilor pe care le aduce in contextul economic actual. Leasingul operational oferit de Porsche Mobility este adaptat noilor conditii ale pietei si reprezinta o solutie viabila pentru clientii care isi schimba in mod periodic masinile si pentru companiile detinatoare de flote. Acestia sunt constienti de avantajele financiare ale utilizarii versus cele ale achizitionarii autovehiculelor. Astfel, dupa trei ani de scadere, piata auto raspunde cu succes comportamentului diferit de consum al clientilor”, a declarat Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group.

Compania anunta o crestere de 15% a portofoliului Porsche Bank pentru creditele auto oferite, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. De asemenea, Porsche Asigurari a comunicat recent faptul ca a depasit numarul de 10.000 de polite CASCO vândute in cei doi ani si jumatate de activitate pe piata din România. „Aceste rezultate sunt conform asteptarilor noastre pentru primul semestru al acestui an. Mai mult, ele arata ca strategia noastra ONE-STOP-SHOP, adaptata nevoilor financiare ale clientilor, functioneaza cu succes. Ne vom continua politica existenta, prin care oferim clientilor nostri solutii eficiente si de durata, conform acestei strategii”, a explicat Kurt Leitner, CEO al Porsche Finance Group.

Porsche Finance Group continua sa aiba o pozitie semnificativa pe piata locala, cu o rata de penetrare de 43% in vânzarile importatorului Porsche România, la inceputul anului 2011. Acest lucru inseamna ca in acest an aproape fiecare a doua masina marca Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche sau Bentley a fost finantata de Porsche Finance Group. Porsche Finance Group ofera servicii financiare integrate, exclusiv celor care cumpara brandurile holdingului, prin reteaua nationala de dealeri.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro