Leasingul imobiliar scutit de TVA

Tranzactiile cu cladiri vechi, leasingul imobiliar si meditatiile acordate de profesori vor fi scutite de la plata taxei pe valoarea adaugata (TVA) din 2007, in timp ce pentru activitatile de cercetare – dezvoltare se va plati TVA. Pe de alta parte, la data aderarii vor fi eliminate o serie de scutiri de TVA incompatibile cu

Tranzactiile cu cladiri vechi, leasingul imobiliar si meditatiile acordate de profesori vor fi scutite de la plata taxei pe valoarea adaugata (TVA) din 2007, in timp ce pentru activitatile de cercetare – dezvoltare se va plati TVA.

Pe de alta parte, la data aderarii vor fi eliminate o serie de scutiri de TVA incompatibile cu noul statut. Printre cele mai semnificative se numara eliminarea scutirii de TVA pentru activitatile de cercetare-dezvoltare, comisionul pentru tranzactiile burselor de marfuri, operatiunile finantate din fonduri nerambursabile acordate de guverne straine si organizatii internationale, operatiunile de factoring si recuperare de creante si dobanda aferenta contractelor de leasing financiar (tranzitoriu).
Totodata, veniturile obtinute pentru administrarea si depozitarea de actiuni, obligatiuni, titluri de participare, titluri de creanta, si alte valori mobiliare – cu exceptia operatiunilor legate de documentele care atesta titlul de proprietate asupra bunurilor – vor deveni impozabile.

 

Referitor la tranzactiile imobiliare, Codul prevede ca va fi scutita de la plata TVA livrarea de catre orice persoana a unei constructii, a unei parti a acesteia si a terenului pe care este construita, precum si a oricarui alt teren. Aceste operatiuni sunt scutite fara drept de deducere a TVA, dar exista dreptul de optiune pentru taxare pe baza notificarilor depuse de proprietari. Nu vor fi insa scutite livrarile unei constructii noi, de parti din acestea acesteia sau de terenuri construibile, daca acestea sunt efectuate de o persoana impozabila care si-a exercitat sau ar fi avut dreptul sa-si exercite dreptul de deducere total sau partial al taxei pentru achizitia, transformarea sau construirea unui astfel de imobil

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos