LeasePlan Corporation N.V. anunta un profit net de 171 milioane euro in primele sase luni ale anului

23 august 2013

LeasePlan, liderul mondial in managementul flotelor de autovehicule, a publicat astazi rezultatele provizorii pentru prima jumatate a anului 2013.

Lista cu informatiile complete cu privire la rezultatele LeasePlan pentru primele sase luni ale anului se pot gasi in Raportul Interimar al anului 2013.

 

Declaratie din partea lui Vahid Daemi, Presedinte si CEO al LeasePlan Corporation:

“Anul in care sarbatorim 50 de ani de la infiintare a avut un inceput bun. În ciuda nesigurantei constante de pe piata, LeasePlan a avut rezultate puternice.”

 

Crestere semnificativa a profitului
Profitul net a crescut cu 38,9% la 171,1 de milioane de euro in primul semestru din acest an (fata de 123,2 milioane de euro in prima jumatate a anului 2012), iar valoarea totala a activelor s-a ridicat la 20,1 miliarde euro (comparativ cu sfarsitul anului 2012 cand se inregistra un nivel de 19,5 miliarde euro). Aceasta crestere substantiala a rezultatelor a fost atinsa in pofida efectelor continue ale crizei economice din multe tari in care LeasePlan activeaza. Dezvoltarea pozitiva se datoreaza in principal masurilor de limitare a riscurilor, sustinute in continuare de imbunatatirile modeste ale anumitor piete de masini second hand din Europa pentru automobilele cu leasing incheiat. Automobilele aflate in administrare au crescut in primele sase luni, de la 1,35 milioane la finele anului 2012 la 1,36 de milioane.

 

LeasePlan a continuat sa-si consolideze lichiditatile si capitalul, iar ratele BRI si ale capitalului de rang 1 au crescut la 16,1% (fata de finele anului 2012: 15,6%) – semnificativ peste cerintele de capital Basel.

 

În ceea ce priveste expansiunea geografica, construirea bazelor LeasePlan in Rusia s-a desfasurat intr-un ritm rapid pe perioada anului 2013, iar in luna iulie au fost demarate activitatile de business. Un alt eveniment semnificativ din prima jumatate a acestui an a fost achizitionarea flotei auto italiene si a activitatilor de leasing pentru automobile ale Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A. (BBVA). – adaugand, astfel, un numar de 20.000 de autovehicule la portofoliul LeasePlan din Italia. Aceasta achizitie permite o expansiune si mai mare in sectorul intreprinderilor mici si mijlocii din Italia.

 

Pozitia solida in ce priveste lichiditatile

Investitorii au continuat sa-si exprime increderea in strategia LeasePlan de diversificarea a finantarii. Pe parcursul primei jumatati a anului 2013, depozitele bancare LeasePlan au atins un total de 4 miliarde de euro. Compania a accesat de asemenea piata de capital de cateva ori in ultimele sase luni. În luna martie, 567 de millioane de euro din rezervele tampon ale ABS Franta au fost plasate cu succes intr-o tranzactie privata. În luna mai, LeasePlan s-a intors pe piata de capital 144A din Statele Unite si a emis cu succes 750 milioane de dolari sub forma unor obligatiuni preferentiale negarantate pe o perioada de 5 ani. Totodata, compania a fost activa in finantarea printr-un plasament privat, in scopul de a sprijini o distributie granulara a datoriilor si de a intruni nevoile de finantare prin valuta locala a societatilor subsidiare globale. Dupa prima jumatate a anului, LeasePlan detine un tampon de lichiditati solid de peste 5 miliarde de euro, pe fondul strategiei de diversificare a finantarii.

 

Perspective pentru a doua jumatate a anului 2013

Tendintele generale de pe pietele competitive se indreapta catre scaderea vanzarilor de masini noi. Cresterea pietei este totodata inchisa, absenta pe majoritatea pietelor locale. În timp ce recesiunea globala prezinta unele semne de stabilizare, aceasta reprezinta inca o provocare, iar cererea pe majoritatea pietelor continua sa fie mica. Din cauza scaderii vanzarii de masini noi, achizitiile de masini second-hand s-au imbunatatit. Rezultatele sunt de asemenea mult peste planificarile initiale. Mai mult, vedem in continuare imbunatatiri anuale ale indicatorilor de la serviciul de relatii cu clientii. Putem spune ca intrunim, fara indoiala, asteptarile clientilor.

Suntem bine organizati si avem o forta financiara puternic consolidata. Credem ca oportunitatile de crestere vor fi din ce in ce mai mari in viitor. În ciuda elementelor de nesiguranta continua de pe pietele globale, suntem optimisti dar prudenti ca afacerile noastre isi vor mentine ritmul in urmatoarele sase luni.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro