Lazea: Unele detalii pot face din programul Prima Casa un esec

Lazea: Unele detalii pot face din programul Prima Casa un esec

Programul Prima Casa ar putea fi un esec in cazul in care din banii contribuabililor se vor acoperi eventualele cazuri de neplata a beneficiarilor programului, a declarat miercuri economistul sef al BNR, Valentin Lazea. "Generic, ideea este buna, dar mici detalii ar putea oferi programului alt sens si continut, cum ar fi tipul de garantei

Programul Prima Casa ar putea fi un esec in cazul in care din banii contribuabililor se vor acoperi eventualele cazuri de neplata a beneficiarilor programului, a declarat miercuri economistul sef al BNR, Valentin Lazea. "Generic, ideea este buna, dar mici detalii ar putea oferi programului alt sens si continut, cum ar fi tipul de garantei sau decizia de a finanta locuintele nou-construite sau cele vechi", a spus Lazea, la un seminar pe teme bancare.

El a precizat ca un exemplu de esec al programului guvernamental Prima Casa ar fi "ca din banii contribuabililor sa se acopere eventualele cazuri de neplata a celor ce beneficiaza de aceste credite".

Economistul sef al BNR a mentionat ca nu stie daca banca centrala are discutii legate de modificarea regulamentului de creditare, solicitata de unii bancheri.

"Nu stiu ca BNR sa poarte discutii in prezent pe tema modificarii regulamentului de creditare", a spus Lazea.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos