Laszlo Diosi, OTP Bank: Numarul executarilor silite va creste in urmatoarea jumatate de an

Laszlo Diosi, OTP Bank: Numarul executarilor silite va creste in urmatoarea jumatate de an

Presedintele OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, pare un bancher optimist, asteptand de la 2010 stabilitate, progres si prosperitate. Dincolo de latura pozitiva a mesajului transmis de seful OTP Bank isi fac simtita prezenta si grijile fata de "procesul de redresare foarte greu si anevoios" pe care-l vor resimti institutiile de credit pe tot parcursul anului

Presedintele OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, pare un bancher optimist, asteptand de la 2010 stabilitate, progres si prosperitate. Dincolo de latura pozitiva a mesajului transmis de seful OTP Bank isi fac simtita prezenta si grijile fata de "procesul de redresare foarte greu si anevoios" pe care-l vor resimti institutiile de credit pe tot parcursul anului acesta. Cele mai interesante previziuni pentru 2010 care se desprind din interviul acordat de Laszlo Diosi publicatiei online BankingNews se refera la concentrarea pietei bancare din Romania si schimbarea strategiilor bancilor pe de o parte si inevitabila cresterea a numarului de executari silite pe de alta parte.  

– Cum s-a incheiat anul 2009 pentru sistemul bancar din Romania?
– Asa cum a fost intreg anul: cu rezultate variate. Un lucru bun este acela ca, multumita regulilor dure impuse de BNR, precum si monitorizarii acesteia, sistemul financiar este stabil si puternic. Desi portofoliile de credite se deterioreaza iar bancile au inceput sa scada rezervele, exista totusi suficiente fonduri pe piata, in ultimele luni portofoliile de credite incepand sa inregistreze cresteri. Prin urmare, sistemul bancar este pregatit pentru a sustine schimbarea economica.

– Ce se intampla in privinta relatiei banci-clienti si cum credeti ca se va derula aceasta in 2010, mai ales daca avem in vedere cresterea continua a numarului de restantieri? Preconizati o inmultire a executarilor silite?
– Aceasta perioada subliniaza importanta increderii dintre client si banca, precum si a parteneriatului pe termen lung, lucru care nu a fost foarte bine inteles in anii anteriori. Ambii jucatori au inteles ca acest parteneriat valoreaza mai mult decat o reducere de jumatate de procent a dobanzii. Bancile nu sunt interesate in a pune piedici; sarcina noastra este acum aceea de a ajuta toti acei clienti care sunt pregatiti pentru a coopera, valabil atat pentru persoanele juridice, cat si fizice. Dar, in urmatoarea jumatate de an, desigur, numarul executarilor silite va creste cu siguranta.

– Care va fi creditul vedeta al anului 2010?
– Cred ca creditele pentru investitii si creditele ipotecare vor fi creditele vedeta ale anului 2010.

– Va asteptati la un proces de restrangere si/sau restructurare a activitatii unor banci din Romania, care sa presupuna in mod obligatoriu reducerea numarului de agentii si a numarului de angajati?
– Din cauza procesului de redresare foarte lent si anevoios, va avea loc o concentrare a pietei, in paralel cu schimbarea strategiilor bancilor.

– Care sunt prioritatile, obiectivele si tintele OTP Bank pentru anul viitor?
– Prioritatile principale ale OTP Bank Romania pentru acest an sunt de a pastra unita minunata noastra echipa, de a mentine stabilitatea, de a creste in continuare lichiditatile, de a continua prin inovatia produselor clasice, de internet si investitii si de a ajuta la redresarea economica prin intensificarea activitatii de plasare.

– Ce asteapta OTP Bank de la 2010?
– Ne asteptam sa vedem stabilitate, progres si prosperitate.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos