Lacune grave in sistemele de securitate ale bancilor

Lacune grave in sistemele de securitate ale bancilor

Inspectoratul General al Politiei Romane a contatat nereguli grave in ceea ce priveste asigurarea securitatii la 37 de case de schimb valutar si 32 de unitati bancare. Principalele probleme constatate de politisti la unitatile financiar-bancare au fost lipsa pazei umane, existenta unui plan de paza neactualizat ca urmare a modificarilor survenite, neconformitatea geamurilor ghiseului de

Inspectoratul General al Politiei Romane a contatat nereguli grave in ceea ce priveste asigurarea securitatii la 37 de case de schimb valutar si 32 de unitati bancare. Principalele probleme constatate de politisti la unitatile financiar-bancare au fost lipsa pazei umane, existenta unui plan de paza neactualizat ca urmare a modificarilor survenite, neconformitatea geamurilor ghiseului de la casierie cu standardele europene prevazute de HG 1010/2004, seifuri neprotejate cu senzor de vibratii, lipsa protectiei bancomatelor externe sediilor bancare. La casele de schimb valutar politistii au contatat nereguli si au aplicat sanctiuni cu privire la lipsa de geamuri antiglont, fara sertar cu preluare indirecta a valorilor, neconformitatea transportului valorilor monetare (se asigura de catre reprezentantii societatii si nu de o societate specializata) si lipsa sistemului de supraveghere TVCI. Politistii au constatat si nerespectarea prevederile cu privire la protectia casei de schimb valutar prin subsistem antiefractie, supraveghere video si control acces, existenta unor case de bani nefixate in pardoseala sau perete si neprotejate cu senzori de vibratii.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, politistii au verificat 523 de unitati, din care 246 unitati financiar-bancare, 96 puncte de schimb valutar, 53 case de amanet, 92 statii de distributie a carburantilor, inclusive tip GPL, 17 primarii, 16 oficii postale, doua trezorerii si o agentie loto-prono. Politistii au verificat modul de aplicare al prevederilor legale si au aplicat 89 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 71.500 lei, unitatilor la care au fost descoperite diverse aspecte legate de nerespecatrea obligatiilor legale. Actiunile politistilor au urmarit, de asemenea, determinarea factorilor de decizie din cadrul unitatilor controlate pentru respectarea prevederilor legale si asigurarea deplina a locatiilor unde se manipuleaza, depoziteaza si transporta valori monetare.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos