La sfarsitul anului 2007 se inregistrau peste 300 milioane de carduri cu chip, la nivel global

La sfarsitul anului 2007 se inregistrau peste 300 milioane de carduri cu chip, la nivel global

MasterCard Worldwide a sustinut lansarea a peste 300 de milioane de carduri chip EMV MasterCard in intreaga lume. In plus, rezultatele inregistrate la sfarsitul anului 2007 arata ca aceste carduri chip EMV sunt acceptate la peste opt milioane de locatii din intreaga lume, transmite compania intr-un comunicat.   Europa continua sa fie pe primul loc

MasterCard Worldwide a sustinut lansarea a peste 300 de milioane de carduri chip EMV MasterCard in intreaga lume. In plus, rezultatele inregistrate la sfarsitul anului 2007 arata ca aceste carduri chip EMV sunt acceptate la peste opt milioane de locatii din intreaga lume, transmite compania intr-un comunicat.  

Europa continua sa fie pe primul loc in privinta emiterii si acceptarii cardurilor chip EMV, inregistrand un numar semnificativ de terminale ATM si POS care accepta carduri EMV. Cu toate acestea, in ultimele 12 luni, cele mai mari cresteri au venit din alte regiuni, cum sunt Asia-Pacific, America Latina, Orientul Mijlociu si Africa.

La nivel global, aproximativ unul din cinci carduri emise sub sigla MasterCard (MasterCard®, Maestro®, Cirrus®) este compatibil cu standardul chip EMV, iar un sfert din toate dispozitivele POS sunt modernizate si accepta aceste carduri.

In 2007, migrarea la chip a avut loc in diferite regiuni ale lumii. In Europa la sfarsitul anului trecut, jumatate din toate cardurile MasterCard erau compatibile chip EMV. Standardul EMV era acceptat la 68% din terminalele POS si la peste jumatate (56%) din ATM-urile din Europa. Introducerea Zonei Unice de Plati Euro va permite utilizarea cardurilor EMV si a terminalelor acceptatoare in toata regiunea SEPA.

 “Bancile europene au contribuit la formarea unei baze pentru un viitor al cardurilor chip prin standardul EMV, dar cel mai important aspect este ca ele construiesc in jurul acestei baze prin initiative care se concentreaza pe consumatori si comercianti”, a declarat Toni Merschen, senior vice president si group head in cadrul MasterCard Worldwide Chip Centre of Excellence.

Merschen sustine ca „am fost martorii unor migrari spre solutiile chip cu valoare adaugata, incluzand interfata duala pentru cardurile contactless prin intermediul MasterCard PayPass™ pentru platile rapide si de valoare mica, dar si dezvoltarea Programului Chip Authentication, care permite autentificarea chip si PIN in situatiile in care cardul in forma fizica nu e prezent”, se mai arata in comuicat.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos