La sfarsit de an, bancile isi numara premiile

La sfarsit de an, bancile isi numara premiile

La sfarsitul anului, orice companie trage linie, intocmeste bilantul si analizeaza activitatea. Iar daca este cazul, primeste premii. Pentru ca presa trage si ea linie si stabileste care companie si-a facut treaba cel mai bine si acorda distinctii. Asa stau lucrurile si la bancile de la noi. In ultima perioada, acestea au inceput sa adune

La sfarsitul anului, orice companie trage linie, intocmeste bilantul si analizeaza activitatea. Iar daca este cazul, primeste premii. Pentru ca presa trage si ea linie si stabileste care companie si-a facut treaba cel mai bine si acorda distinctii. Asa stau lucrurile si la bancile de la noi. In ultima perioada, acestea au inceput sa adune premii in vitrinele cu trofee. Cele mai multe distinctii le-au primit BCR, BRD si Banca Transilvania. …

Prima recompensata a fost BRD, care, in toamna, a fost declarata de revista Euromoney „cea mai buna banca din Romania”. Se pare ca „francezii” sunt preferatii analistilor din presa internationala, caci a urmat premiul de „Banca anului 2006 in Romania” din partea revistei The Banker. Aceleasi aprecieri vin insa si din partea presei de profil din Romania. Este vorba despre revista Piata Financiara, in opinia careia BRD este „Banca anului”. Motivul: dinamica de crestere in 2006 si evolutia structurala a bancii. Distinctia a fost primita in cadrul premiilor pentru sectorul financiar-bancar acordate de Piata Financiara. Coincidenta sau nu, primirea premiului s-a coordonat perfect cu un moment „aniversar” sarbatorit de BRD: clientul cu numarul 2 milioane. Cele doua evenimente au avut loc in aceeasi seara, la Palatul Regal din Bucuresti.

„Multumim actionarilor pentru increderea acordata si clientilor pentru ca ne-au ales”. Asa s-ar putea rezuma in doua-trei cuvinte un discurs de Oscar in cazul bancilor. Astfel de „multumiri” au adresat de curand cei de la Banca Transilvania, care au primit din partea revistei Capital distinctia de „Banca anului”, in cadrul celei de-a XII-a editii a galei premiilor Oskar Capital. BT a castigat detasat la aceasta categorie, in fata celorlalti doi nominalizati, BRD si HVB Tiriac. „Clujenii” si-au propus sa devina „Banca numarul 1 pentru IMM-uri”, asa ca tot anul au lansat produse si servicii noi si inovatoare destinate acestui segment. Iar aceste eforturi le-au adus inca o distinctie. Este vorba de premiul pentru cel mai bun produs bancar, primit pentru produsul Abonament Bancar din partea revistei Piata Financiara, in cadrul evenimentului mentionat anterior.

Nici cea mai mare banca din Romania nu a fost ocolita de premii. Aceasta a fost desemnata „Banca Anului” de catre revista Primm, in cadrul Galei Premiilor Pietei Asigurarilor. In opinia celor de la Piata Financiara, BCR este banca cu cele mai bune servicii pe segmentul corporate. Gradul de acoperire a clientilor si flexibilitatea au fost motivele pentru care cunoscuta publicatie a recompensat institutia financiara cu premiul „Banca anului corporate”. De asemenea, tranzactia in valoare de 3,75 miliarde euro prin care Erste Bank a preluat BCR a fost desemnata de Capital „Investitia anului”.

Revenind ca distinctiile revistei Piata Financiara, premiul pentru activitatea pe segmentul de retail a fost acordat Alpha Bank, pentru calitatea abordarii clientilor si ritmul de crestere. In cadrul aceleeasi ceremonii, presedintele ING Bank, Misu Negritoiu, a fost desemnat „Bancherul anului”.

In privinta celei mai bune companii de asigurari in acest an, se pare ca parerile exprimate pana acum sunt unanime. Allianz Tiriac a desemnata compania de asigurari a anului atat de cei de la Piata Financiara, cat si de revista Primm. 

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos