La jumatatea anului, platile on-line cu cardul se apropie de 20 mil. euro

La jumatatea anului, platile on-line cu cardul se apropie de 20 mil. euro

Nivelul intregii industrii de plati online prin card pentru aceeasi perioada se ridica la aproape 16,5 milioane euro si 200.000 tranzactii, conform datelor publicate de RomCard. Pana la jumatatea anului, in magazinele romanesti care au implementata solutia ePayment, s-au platit online produse si servicii in valoare de aproximativ 14,3 milioane euro. Numarul total al tranzactiilor

Nivelul intregii industrii de plati online prin card pentru aceeasi perioada se ridica la aproape 16,5 milioane euro si 200.000 tranzactii, conform datelor publicate de RomCard. Pana la jumatatea anului, in magazinele romanesti care au implementata solutia ePayment, s-au platit online produse si servicii in valoare de aproximativ 14,3 milioane euro. Numarul total al tranzactiilor procesate in magazinele online din Romania care folosesc solutia ePayment(R) s-a ridicat la 160.000.

In acest context, Gecad ePayment detine o cota de piata de circa 87% pentru prima jumatate a anului 2007, raportata la valorile indicate de RomCard, unic procesator final 3D-Secure in Romania.

"Se poate acum cu adevarat vorbi despre o piata a platilor online prin card in comertul electronic romanesc. Evolutia pozitiva din primul semestru se va mentine in lunile urmatoare si isi va accelera ritmul catre sfarsitul anului. Urmeaza trei luni de asezare a pietei, pe perioada concediilor, dar ultimul trimestru din 2007 va fi cel mai important: este sezonul cadourilor de Sarbatori, al pachetelor turistice de iarna si probabil momentul in care se vor materializa si deciziile de intrare in piata ale altor companii mari”, apreciaza Carmen Sebe, CEO Gecad ePayment.

Elementele care au determinat cresterea pietei tin atat de apetitul publicului pentru cumparaturile online si platile prin card, cat si de decizia comerciantilor de a promova aceasta alternativa la comertul clasic. In momentul de fata, in Romania exista o plaja extinsa si diversa de magazine iar publicul gaseste suficiente motive sa opteze pentru cumparaturile si platile online – sigure, confortabile, avantajoase.

„Daca in 2006 aveam o pozitie rezervata si in cele din urma piata platilor online a surprins prin evolutia din a doua jumatate a anului, in 2007 asteptarile sunt optimiste iar cresterea nu mai poate fi oprita. Secretul evolutiei credem ca este increderea pe care atat comerciantii cat si cumparatorii incep sa o manifeste fata de comertul electronic, iar pentru aceasta trebuie sa le multumim celor de la Gecad ePayment care au muncit mult pentru a educa piata, atat comerciantii cat si cumparatorii”, spune Marin Mitroi, director general, RomCard.

In 2006, prin parteneriatul cu BRD Societe Generale, Gecad ePayment isi anunta intentia de a introduce standarde internationale in piata locala de comert electronic, bazate pe experienta companiei din piata externa. Acordul intre un procesator de plati online prin card cu istoric in domeniul securitatii si o institutie bancara importanta este primul pas care recomanda comertul electronic romanesc drept un segment sigur si o oportunitate de business. Urmarea este intrarea imediata in piata a unor companii mari (Orange, Blue Air) care au incurajat comenzile si platile online prin card. Astfel, in a doua jumatate a lui 2006 piata a crescut cu 330% fata de primele sase luni ale anului in ceea ce priveste valorile tranzactionate. Primul trimestru din 2007 a continuat in acelasi ritm, volumele tranzactionate prin solutia ePayment(R) urcand la aproximativ 5 milioane euro, pentru a ajunge la sfarsitul lui iunie la un total de peste 14 milioane euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos