credius.ro

La ce banca iti pastrezi economiile familiei pe timp de criza?

3 octombrie 2011

Sunt 2 reguli de criza, aparent contradictorii, dintre cele 3 temelii ale finantelor personale, inca recomandate de catre profesionistii banilor. A treia regula: disciplina. Majoritatea banilor sa fie cât mai usor de transformat in cash. E necesara o alocare  prudenta a unei mici parti a economiilor in instrumente de perspectiva indepartata.

Dupa criza, ce urmeaza?

Urmeaza cel puțin alți doi ani de „management al pierderilor“! Nimeni nu stie ce urmeaza...,  eventual, in al treilea an.

Ramân prioritare depozitele bancare si instrumentele de plasament care folosesc depozitele bancare si celelalte instrumente de economisire bancare in proportii covârsitoare (de tipul fondurilor de investitii monetare si de obligatiuni).

In ce banci se ne pastram banii?

„Nu cred ca se poate afirma ca bancile din România sunt nesigure, cu atat mai mult cu cât normele și reglementarile BNR au promovat stabilitatea acestui sistem“, ne spune Horia Gusta, directorul general al Certinvest, care este cea mai mare societate de administrare a investițiilor independenta de vreun grup financiar sau bancar.

Oricât de inspaimântatoare ar fi vestile despre pietele de investitii (mai ales burse), a ignora componenta de investitii inseamna a refuza sa crezi ca mai ai un viitor. Este vorba de ponderea de cel puțin 10%  care merita sa fie alocata altor instrumente  decât cele de economisire.

Analistul Cristian Tudorescu, direcotorul Explore Asset Management, propune un unghi de vedere insolit: daca la depozite ne intereseaza dobânda, la acțiuni ar trebui sa ne intereseze dividendul. Cine da dividende și pe vremuri de criza este puternic și merita banul meu, mai scrie Money.ro

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro