La Caixa vrea sa cumpere o banca din Romania

La Caixa vrea sa cumpere o banca din Romania

Cel mai important jucator de pe piata spaniola de retail, casa de economii La Caixa, s-a lansat astazi oficial in Romania, prin deschiderea unei sucursale in Bucuresti. Conferinta de presa organizata de companie cu acest prilej nu a adus la cunostinta publicului prea multe lucruri despre obiectivele bancii in Romania, punctul de interes constituindu-l declaratiile

Cel mai important jucator de pe piata spaniola de retail, casa de economii La Caixa, s-a lansat astazi oficial in Romania, prin deschiderea unei sucursale in Bucuresti. Conferinta de presa organizata de companie cu acest prilej nu a adus la cunostinta publicului prea multe lucruri despre obiectivele bancii in Romania, punctul de interes constituindu-l declaratiile presedintelui La Caixa, Juan Maria Nin, referitoare la o posibila cumparare a unei banci pentru a intra pe piata romaneasca de retail. „Nu am analizat inca o achizitie a unei banci de retail din Romania, insa viitorul este deschis”, declara Juan Nin.

Activitatea sucursalei deshisa in Romania de La Caixa este orientata in primul rand catre IMM-uri si companii din segmentul corporate, care au ca obiectiv lucrul cu companii din Spania. „Aceasta sucursala va contribui la imbunatatirea serviciilor pe care le oferim oamenilor de afaceri spanioli din Estul Europei si, in special, din Romania, prin sprijinul acordat in dezvoltarea afacerilor si ajutandu-i in privinta finantarii si acoperirii operatiunilor efectuate”, declara presedintele si CEO-ul Juan Nin.

Oficialul La Caixa a precizat insa ca, pe viitor, banca este interesata sa inceapa in Romania si activitatea pe segmentul de retail. „Vrem sa aducem si alte operatiuni precum cele de retail, pe masura ce lucrurile vor decurge bine. Daca se va oferi ocazia sa cumparam o banca de retail, o vom face”, declara Juan Nin. Acesta exclude din start o dezvoltare organica, de la zero, si spune ca strategia bancii pe acest domeniu este de a cumpara o banca de pe piata romaneasca. „Vrem sa facem achizitii si sa ne stabilim in Europa Centrala si de Este”, declara Juan Nin.

Pe termen mediu, La Caixa vizeaza obtinerea unei cote de piata de 3-4%. Banca urmareste cumpararea de participatii la o banca din Romania, achizitiile urmand sa fie facute prin compania ce administreaza astfel de participatii, Criteria Caixa Corp. Potrivit CEO-ului La Caixa, investitia pentru realizarea obiectivelor pe segmentul de retail autohton s-ar putea ridica in jurul la 1-1,5 miliarde de euro. Juan Nin nu a definit orizontul de timp in care banca va face pasul catre serviciile bancare pentru populatie, lasand insa toate posibilitatile deschise, obiectivul imediat fiind cunoasterea pietei din Romania. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos