La Caixa se pregateste sa-si deschida sucursala din Romania in Piata Victoriei

La Caixa se pregateste sa-si deschida sucursala din Romania in Piata Victoriei

Sucursala din Romania a bancii spaniole Caja de Ahorros Y Pensiones de Barcelona ‘La Caixa’ va functiona intr-un imobil de birouri din apropiere de Piata Victoriei. Pregatirile pentru deschiderea sucursalei sunt avansate, spaniolii propunandu-si demararea operatiunilor la inceputul toamnei. La Caixa este cea mai mare casa de economii din Spania si cel de-al treilea grup

Sucursala din Romania a bancii spaniole Caja de Ahorros Y Pensiones de Barcelona ‘La Caixa’ va functiona intr-un imobil de birouri din apropiere de Piata Victoriei. Pregatirile pentru deschiderea sucursalei sunt avansate, spaniolii propunandu-si demararea operatiunilor la inceputul toamnei. La Caixa este cea mai mare casa de economii din Spania si cel de-al treilea grup financiar din aceasta tara. Spaniolii au fost inscrisi pe 30 mai in Registrul institutiilor de credit al BNR, iar din 17 mai au primit dreptul sa-si inceapa activitatea pe piata romaneasca.

Banca are peste 10 milioane de clienti, 5.200 de unitati si 25.000 de angajati, in timp ce activele ei depasesc pragul de 200 de miliarde de euro. Banca a obtinut in prima jumatate a acestui an un profit de 978 milioane euro, in crestere cu 35,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru sfarsitul lui 2007, conducerea bancii estimeaza ca profitul La Caixa va fi de aproximativ 2 miliarde euro, dupa ce in 2006 acesta fusese de 1,5 miliarde euro.

La Caixa este una dintre primele banci spaniole care au oferit serviciul de transfer de bani dedicat romanilor care muncesc in Peninsula Iberica. Mai mult de 70.000 dintre romanii care lucreaza in Spania sunt clienti La Caixa, acesta fiind si unul dintre motivele interesului bancii pentru piata romaneasca.

Alaturi de La Caixa, si belgienii de la Fortis Bank se pregatesc sa demareze operatiunile in Romania, acestia primind avizul Bancii Nationale in aceeasi perioada cu spaniolii. O alta institutie creditoare care a ales Romania pentru extindere odata cu aderarea tarii noastre la UE este Bank of Cyprus. Sucursala din Romania a bancii a obtinut aprobarea pentru desfasurarea activitatii la finalul anului trecut. Potrivit site-ului bancii, o noua sucursala Bank of Cyprus urmeaza sa fie deschisa in perioada urmatoare, in Piata Romana din Bucuresti. Cipriotii ofera produse si servicii pe segmentul corporate, precum si catre IMM-uri si persoane fizice. In ceea ce priveste retail-ul, Bank of Cyprus ofera conturi de economii si depozite la termen, credite ipotecare, credite de nevoi personale cu sau fara ipoteca.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos