KPMG, acuzata ca a contribuit la falimentul unei banci

KPMG, acuzata ca a contribuit la falimentul unei banci

Grupul KPMG, unul dintre cei patru giganti ai auditului financiar, a fost chemat miercuri in instanta, acuzat ca "un audit grosolan de neglijent" a condus la falimentul unei mari institutii de credite ipotecare din SUA, in ajunul crizei financiare. New Century Financial Corp, cel mai mare furnizor de credite ipotecare pentru clienti cu solvabilitate redusa

Grupul KPMG, unul dintre cei patru giganti ai auditului financiar, a fost chemat miercuri in instanta, acuzat ca "un audit grosolan de neglijent" a condus la falimentul unei mari institutii de credite ipotecare din SUA, in ajunul crizei financiare. New Century Financial Corp, cel mai mare furnizor de credite ipotecare pentru clienti cu solvabilitate redusa din Statele Unite, a intrat in faliment cu doi ani in urma, prabusit sub povara unui numar urias de credite neperformante. Colapsul institutiei a propagat o unda de soc in industria creditelor ipotecare din SUA, declansand un lant de falimente care a generat turbulente severe pe pietele financiare, cu pierderi de miliarde de dolari pentru banci, care au condus la criza creditelor ipotecare, asezand fundamentele pentru evolutia crizei globale.

KPMG a fost chemat in instanta de trustul de lichidare format de debitorii New Century, iar actiunea vizeaza atat divizia americana a grupului, KPMG LLP, cat si KPMG International. Trustul acuza KPMG de "participare la acoperirea problemelor catastrofale ale New Century – inclusiv erori financiare si de contabilitate – care au condus la faliment". Lichidatorii cer daune de un miliard de dolari de la KPMG. Purtatorul de cuvant al companiei de audit, Dan Ginsburg, a declarat ca KPMG a actionat "in concordanta cu standardele profesionale" in relatie cu New Century. "Ne vom apara viguros activitatea de auditori. Orice alegatie ca prabusirea New Century ar fi legata de chestiuni de contabilitate ignora realitatea crizei globale a creditelor. A fost un faliment dat de modelul de afaceri, nu de contabilitate", se arata intr-un comunicat KPMG.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos