KBC Bank vrea sa patrunda pe piata bancara romaneasca

KBC Bank vrea sa patrunda pe piata bancara romaneasca

Grupul belgian KBG are planuri serioase privind inaugurarea pe piata din Romania a unei prime filiale.  Din raportul financiar prezentat de KBC, strategia prin care se va realiza intrarea pe piata este achizitia unei banci care isi desfasoara deja activitatea la noi. Romania nu este insa singura alegere in strategia de extindere. Reprezentantii grupului prospecteaza

Grupul belgian KBG are planuri serioase privind inaugurarea pe piata din Romania a unei prime filiale.  Din raportul financiar prezentat de KBC, strategia prin care se va realiza intrarea pe piata este achizitia unei banci care isi desfasoara deja activitatea la noi. Romania nu este insa singura alegere in strategia de extindere. Reprezentantii grupului prospecteaza in acest moment si alte piete din Europa Centrala si de Est, precum Bulgaria si Polonia. ..

Pentru ca aceste planuri sa fie finalizate in perioada 2006-2007, KBC are nevoie de o crestere substantiala a capitalului, insa dupa cum se prezinta lucrurile acest pas va fi unul de detaliu, intrucat lucrurile sunt deja in marea lor majoritate stabilite. In legatura cu intrarea si pe piata din Romania, Viviane Huybrecht, in calitate de director al departamentului de comunicare din cadrul institutiei, a afirmat in raportul financiar ca KBC vede in extinderea in Romania o prioritate si o “alegere naturala” in cadrul strategiei de intrarea pe piata bancara din Europa Centrala si de Est.

Initial KBC a fost interesata de achizitia BCR, dar pe parcursul procesului de licitatie a renuntat. Institutia belgiana este o banca universala ce se axeaza in special pe sectorul de retail si al intreprinderilor mici si mijlocii. Pe langa retail banking, KBC actioneaza si pe sectorul asigurarilor si al investitiilor. Ea colaboreaza in acest sens cu surorile ei KBC Insurance NV si KBC Asset Management NV.

Compania-mama KBC Group NV este una dintre cele mai puternice companii financiare din Belgia, dar si din Europa, cu peste 51.000 de angajati ce lucreaza pentru 11 milioane de clienti.

Ana Zidarescu
ana.zidarescu@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos