KBC achizitioneaza pachetul majoritar la Absolut Bank pentru 761 milioane euro

KBC achizitioneaza pachetul majoritar la Absolut Bank pentru 761 milioane euro

Grupul bancar belgian KBC a anuntat, miercuri, ca a ajuns la un acord referitor la preluarea a cel putin 92,5 la suta din actiunile bancii rusesti Absolut Bank, informeaza un comunicat al grupului bancar belgian. Tranzactia evalueaza Absolut Bank la 761 milioane euro, de 3,8 ori mai mult fata de valoarea contabila a bancii rusesti.

Grupul bancar belgian KBC a anuntat, miercuri, ca a ajuns la un acord referitor la preluarea a cel putin 92,5 la suta din actiunile bancii rusesti Absolut Bank, informeaza un comunicat al grupului bancar belgian. Tranzactia evalueaza Absolut Bank la 761 milioane euro, de 3,8 ori mai mult fata de valoarea contabila a bancii rusesti. KBC estimeaza ca tranzactia se va finaliza in cursul celui de al treilea trimestru al acestui an, in functie de obtinerea aprobarilor necesare de la Banca Centrala a Rusiei si a organelor rusesti de reglementare a pietei.

‘In ultimul deceniu, KBC si-a construit o prezenta solida in multe din tarile care au aderat la Uniunea Europeana in luna mai 2004 si in luna ianuarie 2007. Strategia pe termen lung a KBC presupune extinderea pe pietele in curs de dezvoltare din Europa. Rusia reprezinta o extindere a prezentei noastre in Europa Centrala si de Est’, a declarat directorul executiv al KBC Group, Andre Bergen.

      

Rusia are o populatie de 142,8 milioane persoane si in ultimii ani ritmul de crestere economica a crescut de la 4,7% la 7,3%. Sectorul bancar din Rusia este unul cu un grad inalt de fragmentare, format din 1350 de institutii, inclusiv 50 de banci straine. Piata este dominata de trei banci de stat (Sberbank, Vneshtorgbank si Gazprombank) care impreuna controleaza peste 50% din piata.
      

Absolut Bank a fost infiintata in 1993 de cinci antreprenori rusi care, in prezent, controleaza 92,5 la suta din capitalul bancii. Restul actiunilor este controlat de IFC, divizie a Bancii Mondiale. Banca are active totale de 1,8 miliarde euro, peste 1.600 de angajati si 39 de sucursale.
     

Grupul belgian KBS activeaza in sectorul bancar si cel al asigurarilor, fiind prezent pe pietele din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia si Romania. Cu o capitalizare de piata de 35 miliarde euro, 51.000 de angajati si 11 milioane clienti, KBC este unul din cele mai mari grupuri financiare din Europa. Grupul belgian s-a aratat interesat si de cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Banca Comerciala Romana (BCR).
 

Recent, KBC Lease, divizie a grupului KBC, a finalizat, in cadrul unei tranzactii de 70 milioane de euro, preluarea a 99,34 la suta din actiunile companiei Romstal Leasing si preluarea controlului asupra brokerului de asigurari INK Insurance Broker. La finele anului trecut Romstal Leasing detinea o cota de 4,2 la suta din piata de leasing din Romania si se plasa pe locul 13 in topul companiilor de leasing. Infiintata in anul 2003, INK Broker este o societate de brokeraj si consultanta in asigurari detinuta de Romstal Leasing.

Sursa: ROMPRES

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos