Jucatorii Pilonului II sunt asteptati la start in 63 de zile

Jucatorii Pilonului II sunt asteptati la start in 63 de zile

Dupa doua amanari consecutive, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a stabilit pana la urma care va fi data oficiala de la care va incepe aderarea la Pilonul II. Astfel, CSSPP a stabilit oficial data de 17 septembrie 2007, ca data de incepere a perioadei de 4 luni, in care toti

Dupa doua amanari consecutive, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), a stabilit pana la urma care va fi data oficiala de la care va incepe aderarea la Pilonul II. Astfel, CSSPP a stabilit oficial data de 17 septembrie 2007, ca data de incepere a perioadei de 4 luni, in care toti angajatii cu varste de pana in 35 de ani, contribuitori la sistemul public de pensii vor fi obligati sa adere la un fond de pensii administrat privat. Angajatii cu varste cuprinse intre 35 si 45 de ani pot opta facultativ sa participe la un fond de pensii.

Tot de la aceasta data, administratorii Pilonului II isi vor putea incepe campaniile de publicitate si de marketing. Comisia a decis ca toti jucatorii sa isi demareze in acelasi moment activitatile de publicitate si marketing pentru a le oferi tuturor conditii si sanse egale pe piata pensiilor private.

Prin aceasta ultima amanare, comisia le-a acordat viitorilor administratori posibilitatea parcurgerii tuturor etapelor de autorizare si avizare, necesare inceperii activitatii in domeniul pensiilor administrate privat precum si a inscrierii la startul perioadei de aderare.

De asemenea, comisia considera ca aceasta amanare ii va ajuta si pe viitorii participanti la sistem. Potrivit CSSPP, o perioada mai mare de timp aferenta autorizarii administratorilor Pilonului II va conduce la un numar mai mare de scheme si fonduri de pensii private. Astfel, participantii vor avea posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de fonduri, cu caracteristici diferite, precum si un numar mai mare de administratori autorizati de catre comisie.

Aderarea la un fond de pensii administrat privat este o optiune individuala a fiecarui participant si se face din propria initiativa a acestuia. Cei ce nu vor adera la un fond pana la scurgerea celor patru luni, vor fi repartizati aleatoriu de catre CNPAS. Pentru a organiza procedura de repartizare aleatorie, CNPAS clasifica persoanele ce urmeaza a fi repartizate dupa criterii de varsta si gen. La finalizarea procesului de repartizare aleatorie, CNPAS va valida persoanele pentru fiecare fond de pensii administrat privat in parte si ii va inregistra in Registrul participantilor.

Pana acum, 14 companii, subsidiare ale unor mari grupuri financiare – BCR, BRD, Banca Transilvania, Bancpost, OTP Bank, MKB Romexterra, ING, AIG, Allianz-Tiriac, Aviva, Interamerican, Omniasig, Generali si slovenii de la Prva – asteapta decizia de autorizare din partea CSSPP.

Cosmin Meleaca

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos