JP Morgan preia Bear Stearns pentru doar 236 milioane dolari

JP Morgan preia Bear Stearns pentru doar 236 milioane dolari

Banca americana de investitii JP Morgan va achizitiona a cincea banca de profil din lume, Bear Stearns, pentru 236,3 milioane dolari, ceea ce reprezinta numai doi dolari pe actiune, potrivit AP. Tranzactia surpriza, aprobata de conducerile celor doua companii, este menita sa salveze Bear Stearns de la faliment in conditiile unei piete financiare globale in

Banca americana de investitii JP Morgan va achizitiona a cincea banca de profil din lume, Bear Stearns, pentru 236,3 milioane dolari, ceea ce reprezinta numai doi dolari pe actiune, potrivit AP. Tranzactia surpriza, aprobata de conducerile celor doua companii, este menita sa salveze Bear Stearns de la faliment in conditiile unei piete financiare globale in deriva dupa criza creditelor ipotecare de mare risc. Bear Stearns este prima victima a crizei ipotecare din Statele Unite. Federal Reserve si guvernul american au aprobat tranzactia.
           
Federal Reserve anuntat, vineri, ca va garanta aceasta tranzactie cu o linie de finantare de pana la 30 miliarde de dolari.            

Directorul financiar al JP Morgan, Michael Cavanagh, nu a precizat ce se va intampla cu cei 14.000 de angajati din intreaga lume ai Bear Stearns sau daca numele bancii, care a supravietuit Marii Crize din anii ’30 si celor doua rszboaie mondiale, va fi pastrat.
           
Acesta a spus ca JP Morgan era interesata sa achizitioneze divizia ipotecara a grupului Bear Stearns. Imediat dupa tranzactie, Federal Reserve a anuntat ca va reduce rata dobanzii de imprumut catre banci de la 3,50 la suta la 3,25 la suta si au creat o alta facilitate pentru marile banci de investitii.
           
Cavanagh a anuntat ca preluarea Bear Stearns si actiunea Fed vor avea o influenta directa asupra pietei, iar analistii au prevazut o zi foarte dificila pentru pietele financiare dupa tranzactie.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos