JP Morgan ofera 10 dolari per actiune Bear Stearns

JP Morgan ofera 10 dolari per actiune Bear Stearns

JPMorgan Chase a anunţat, luni, că şi-a majorat de cinci ori oferta pentru preluarea Bear Stearns, la circa 10 dolari pe acţiune, în tentativa de a calma acţionarii nemulţumiţi ai băncii de investiţii care a intrat în criză de lichidităţi, transmite Reuters. Preţul iniţial, de 2 dolari pe acţiune, la care JP Morgan urma să

JPMorgan Chase a anunţat, luni, că şi-a majorat de cinci ori oferta pentru preluarea Bear Stearns, la circa 10 dolari pe acţiune, în tentativa de a calma acţionarii nemulţumiţi ai băncii de investiţii care a intrat în criză de lichidităţi, transmite Reuters. Preţul iniţial, de 2 dolari pe acţiune, la care JP Morgan urma să preia Bear Stearns, instituţie financiară cu o istorie de 85 de ani, a fost considerat mult prea scăzut, mai ales de acţionari.
          
Fiecare acţiune Bear Stearns va fi schimbată pentru 0,21753 de titluri JP Morgan, potrivit termenilor revizuiţi ai acordului. Propunerea anterioară era de 0,05473 acţiuni JPMorgan pe un titlu Bear Stearns.
           
De asemenea, JP Morgan va putea cumpăra 95 de milioane de acţiuni nou emise de Bear Stearns, iar cu aceste titluri va deţine 39,5% din capitalul băncii.
           
Noul acord, susţinut financiar de Rezerva Federală americană (Fed), ar putea intensifica temerile potrivit cărora guvernul SUA este pregătit să ajute o bancă de pe Wall Street, care se confruntă cu probleme, dar nu şi milioane de proprietari de locuinţe care ar putea să intre în incapacitate de plată a ipotecilor.  

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos