Jobul anului: agentii de marketing

Jobul anului: agentii de marketing

Din toata nebunia provocata de introducerea pensiilor private , cel mai mult vor avea de castigat agentii de marketing. In lupta pentru atingerea unei cote de piata cat mai mari pe Pilonul II (pensiile obligatorii administrate privat), jucatorii din piata au estimat ca vor folosi aproximativ 100.000 agenti de marketing. Numarul extrem de mare de

Din toata nebunia provocata de introducerea pensiilor private , cel mai mult vor avea de castigat agentii de marketing. In lupta pentru atingerea unei cote de piata cat mai mari pe Pilonul II (pensiile obligatorii administrate privat), jucatorii din piata au estimat ca vor folosi aproximativ 100.000 agenti de marketing. Numarul extrem de mare de agenti este explicabil, deoarece administratorii vor avea la dispozitie doar patru luni pentru a atrage cat mai multi clienti. Numarul de salariati ce se vor inscrie pe Pilonul II este estimat la 3,5 milioane, in aceasta cifra fiind inclusi si cei din grupa de varsta 35 – 45 de ani, pentru care inscrierea la acest pilon  este optionala.

Pentru a deveni agent de marketing este destul de usor. Doritorul va semna un contract cu una dintre societatile de pensii si se va inscrie la un curs de pregatire organizat de administratorul fondului. La finalul trainingului, administratorul va trimite catre Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private o solicitare de avizare a agentului respectiv. Un agent de marketing nu va trebui sa aiba interdictia de a exercita profesii in domeniul economic, al pietei de capital, al asigurarilor, bancar sau juridic.

Acesti agenti vor subtia considerabil bugetele firmelor, deoarece cu cat vor atrage mai multi clienti, cu atat compania le va plati mai multe comisioane. Pentru fiecare vanzare ei vor primi un comision ce variaza intre 10 si 25 de euro.

Tinand cont de faptul ca fiecare firma ce va opera pe acest pilon estimeaza ca va angaja cel putin  10.000 de agenti, a fost initiata o campanie masiva de recrutare pentru atragerea agentilor de vanzari. Daca tintesti un job de agent de marketing, cu siguranta ca nu va fi foarte greu sa gasesti o oferta de angajare. Pe toate portalurile ce contin oferte de munca au fost postate anunturi de recrutare agenti de marketing pentru vanzarea de pensii.

O alta cale ar fi intrarea pe site-urile firmelor autorizate de CSSPP pentru a activa pe piata pensiilor facultative (Pilonul III). Aici, in sectiunea cariere ai mai multe optiuni, in functie de interesul tau – fie part-time, perioada determinata (pentru agenti de marketing pensii), fie full-time, pentru un job de consultant financiar.

CSSPP va exclude din sistem datorita neregulilor cinci agenti de marketing. Prin aceste sanctiuni comisia nu incearca sa afecteze piata in vreun fel, ci doar sa o faca cat mai corecta. La ora actuala au fost autorizati 6.732  de agenti de marketing care activeaza pe piata pensiilor private facultative.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos