Joaca-te de-a bancherul! BCE si-a lansat jocurile pe iPad, Apple si iPhone

Joaca-te de-a bancherul! BCE si-a lansat jocurile pe iPad, Apple si iPhone

O versiune a jocului EuroCONOMIA este disponibila si pe dispozitivele Apple, iPhone si iPad. Jocul "EuroCONOMIA" poate fi jucat acum din mers. Obiectivul si functionalitatile raman aceleasi ca in programul de navigare, dar cu iPad-ul sau iPhone-ul personal, poti sa iei practic oriunde decizii de politica monetara. "EuroCONOMIA – Jocul de politica monetara" permite jucatorilor

O versiune a jocului EuroCONOMIA este disponibila si pe dispozitivele Apple, iPhone si iPad. Jocul "EuroCONOMIA" poate fi jucat acum din mers. Obiectivul si functionalitatile raman aceleasi ca in programul de navigare, dar cu iPad-ul sau iPhone-ul personal, poti sa iei practic oriunde decizii de politica monetara.

"EuroCONOMIA – Jocul de politica monetara" permite jucatorilor sa stabileasca trimestrial rata dobanzii reprezentative, intr-un interval de opt ani, si sa incerce sa mentina rata inflatiei la un nivel inferior, dar apropiat de 2%.

Jucatorii au la dispozitie o echipa de consilieri si o sectiune de indicatori. De asemenea, reactiile la deciziile adoptate sunt prezentate si sub forma titlurilor de ziar.

Jocul devine din ce in ce mai complex pe masura ce se inainteaza in orizontul de opt ani, avand in vedere ca jucatorii se confrunta cu o serie de evenimente imprevizibile (criza petrolului, de exemplu), care influenteaza atat rata inflatiei, cat si economia.

 

Banca Centrala Europeana a lansat aceste doua jocuri video educative gratuite la finalul anului trecut –  "€conomia" si "Inflation Island", in care utilizatorii pot lua virtual, printre altele, decizii referitoare la dobanda de politica monetara a institutiei financiare. Cele doua jocuri sunt gratuite si disponibile pe pagina de Internet a BCE in cele 22 de limbi oficiale ale Uniunii Europene..

In "€conomia – jocul politicii monetare", jucatorii trebuie sa ia decizii referitoare la dobanda de politica monetara a BCE, cu misiunea de a mentine inflatia la un nivel inferior, dar apropiat de 2%, asa cum este prevazut in mandatul institutiei financiare europene.

"Inflation Island" le arata utilizatorilor beneficiile pe care le aduce societatii stabilitatea preturilor si demonstreaza efectele negative ale deflatiei sau inflatiei.

BCE a mai lansat in trecut jocuri video, insa destinate unui public mai tanar, cu varste de 10-14 ani.

Jocurile sunt disponibile de pe website-ul BCE

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos