Isarescu:in Romania nu se poate vorbi de o criza de lichiditate

Isarescu:in Romania nu se poate vorbi de o criza de lichiditate

Guvernatorul Bancii Naţionale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, considera cain Romania nu se poate vorbiin prezent de o criza de lichiditate,in condiţiile existenţei unui nivel ridicat al rezervelor minime obligatorii. "Am vazut interpretari conform carora exista o criza de lichiditate. Noi nu toleram (aceste interpretari, n.r.) si nici nu se poate vorbi de o criza.

Guvernatorul Bancii Naţionale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, considera cain Romania nu se poate vorbiin prezent de o criza de lichiditate,in condiţiile existenţei unui nivel ridicat al rezervelor minime obligatorii. "Am vazut interpretari conform carora exista o criza de lichiditate. Noi nu toleram (aceste interpretari, n.r.) si nici nu se poate vorbi de o criza. Rezervele minime obligatorii sunt la 40% pentru valuta si 20% pentru lei, astfel ca avem potenţial de lichiditate cat cuprinde", a declarat Isarescu la seminarul "Politica monetara: Evoluţii si provocari", organizat de banca centrala.
           

Guvernatorul a subliniat ca din punctul de vedere al BNR ar fi o greseala ca presiunea pe lichiditate sa determine reducerea nivelului rezervelor minime obligatorii.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos