Isarescu vrea sa excluda raspandacii de zvonuri din banci

Isarescu vrea sa excluda raspandacii de zvonuri din banci

Vizibil nervos, guvernatorul Mugur Isarescu a venit astazi in fata presei pentru a da asigurari ca sistemul bancar din tara noastra este solid. Facand referire directa la dorinta de senzational a mass-mediei sau la necunoasterea analistilor si comentatorilor economici, seful Bancii Nationale a evidentiat ca "solvabilitatea si lichiditatea bancilor din Romania este una dintre cele

Vizibil nervos, guvernatorul Mugur Isarescu a venit astazi in fata presei pentru a da asigurari ca sistemul bancar din tara noastra este solid. Facand referire directa la dorinta de senzational a mass-mediei sau la necunoasterea analistilor si comentatorilor economici, seful Bancii Nationale a evidentiat ca "solvabilitatea si lichiditatea bancilor din Romania este una dintre cele mai bune nu numai din regiune, ci si din lume". De altfel, Mugur Isarescu a mentionat faptul ca Banca Centrala va lua masuri extrem de drastice, inclusiv de retragere a licentei, daca se dovedeste ca zvonurile privind problemele unor banci din Romania au pornit din sistemul bancar. "Ne-am intalnit cu ARB si suntem hotarati sa le sprijinim demersurile pentru a gasi o modalitate de lucru cu raspandacii periculosi. Noi fiind alaturi de ARB, spunem ca asemenea atitudine nu se justifica si sunt dator sa spun doua lucruri: legat de Banca Transilvania, acest atac informatic seamana ca doua picaturi de apa cu ce s-a petrecut in 2000 cu BCR, insa acum situatia s-a linistit mult mai repede, media a fost mult mai matura si putini au mai muscat din momeala aceasta", a declarat Isarescu. In al doilea rand, guvernatorul s-a referit la lucratorii din sistemul bancar. "E cazul sa incep cu cei care lucreaza in sistemul bancar. In asemenea momente se vede calitatea unui bancher. Daca se dovedeste ca cineva din sistemul bancar a rspandit astfel de zvonuri, nu ar mai trebui sub nicio forma ca acel om sa mai calce intr-o banca in calitate de angajat", a spus seful BNR.

El s-a referit si la concurenta din sistemul bancar, mentionand ca BNR nu incurajeaza profitarea de astfel de momente pentru eventuale achizitii. "Cred ca s-a sarit putin calul in ceea ce priveste concurenta. E un bun moment sa te gandesti la achizitii, dar noi nu recomandam, ci descurajam aceasta atitudine", a aratat guvernatorul. Sistemul bancar romanesc, controlat in cea mai mare parte de jucători din strainatate, poate suferi insa si presiuni generate de situatia bancilor-mama. "Este si contaminarea din exterior. Daca auzi ca banca straina X are probleme mai serioase, te uiti ca cea din Romania are acelasi nume si nu la indicatorii financiari. In momentul acela, contaminarea este aproape facuta", a mai precizat Mugur Isarescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos