Isarescu sustine ca dobanda cheie a BNR a ajuns la un nivel destul de ridicat

Isarescu sustine  ca dobanda cheie a BNR a ajuns la un nivel destul de ridicat

Dobanda de politica monetara a ajuns la un nivel destul de ridicat, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, faraa da indicii referitoare la urmatoarea miscare a bancii centrale in privinta dobanzii cheie. Banca centralaa majorat dobanda cheie cu 2,5 puncte procentuale in intervalul octombrie 2007 si martie 2008, panala 9,5%, pe

Dobanda de politica monetara a ajuns la un nivel destul de ridicat, a declarat miercuri guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, faraa da indicii referitoare la urmatoarea miscare a bancii centrale in privinta dobanzii cheie.

Banca centralaa majorat dobanda cheie cu 2,5 puncte procentuale in intervalul octombrie 2007 si martie 2008, panala 9,5%, pe fondul inflamarii inflatiei panala o rataanualade 8% in februarie.

"Ne vom gandi foarte atent la urmatoarele miscari si va spun ca nivelul actual e destul de ridicat", a spus Isarescu, care a tinut, insa sa mentioneze ca dobanzile mari risca sa a traga capitaluri speculative.

 "Exista acest pericol ca influxul de capital safie foarte ridicat. Astfel de fluxuri de capital strain inspre Romania depinde, insa, foarte mult de perceptia investitorilor straini. "Dacarapoartele vor fi in continuare negative, vor contrabalansa nivelul de dobanda", a mai spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a reafirmat ca nivelul actual al cursului de schimb este "confortabil", mai ales in raport cu nivelul de 3,10 lei/euro atins in vara anului trecut, care "nu era sustenabil".
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos