Isarescu si bancherii: daca inflatia scade si dobanda scade! Cat va ajunge dobanda?

Isarescu si bancherii: daca inflatia scade si dobanda scade! Cat va ajunge dobanda?

Analistii de la Citi se asteapta ca inflatia sa coboare la circa 4% in 2011 de la aproape 8% anul trecut. "Deficitul consistent de cerere si caracterul temporar al varfului de inflatie determinat de cresterea TVA ne fac sa credem ca BNR va relaxa totusi politica monetara pe parcursul acestui an", spune Ilker Domac, economist

Analistii de la Citi se asteapta ca inflatia sa coboare la circa 4% in 2011 de la aproape 8% anul trecut. "Deficitul consistent de cerere si caracterul temporar al varfului de inflatie determinat de cresterea TVA ne fac sa credem ca BNR va relaxa totusi politica monetara pe parcursul acestui an", spune Ilker Domac, economist in cadrul Citi pentru pietele emergente din regiune. Aceiasi previziune a facut-o si Guvernatorul, Mugur Isarescu, aseara in cadrul interviului de la TVR. Acesta afirma ca se asteapta la o scadere chiar alerta in aceste prime luni, a inflatiei si consiera ca daca scenariul nu se schimba, nu apar probleme, si dobanda va scadea.

Nicolae Chidesciuc, economist sef ING, afirma acum o saptamana ca inflatia va scadea alert  chiar din luna ianuarie si acest lucru poate poate ajuta BNR sa dea un impuls si creditarii, prin micsorarea dobanzii de referinta.

Ambii bancheri vad o dobanda de 5,5% la final de an, daca BNR va avea curajul sa porneasca creditarea.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos