Isarescu in rol de justitiar, in Financial Times

Isarescu in rol de justitiar, in Financial Times

Jurnalistul Sid Verma, de la Financial Times (FT), imagineaza, pe blogul publicatiei, o conversatie intre un bancher din Europa Centrala si de Est (ECE), intruchipat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si un inalt oficial al Bancii Centrale Europene (BCE). Dialogul parodiaza finalul filmului “Dreptate pentru toti”, cu Al Pacino in rolul principal. Isarescu, in rol

Jurnalistul Sid Verma, de la Financial Times (FT), imagineaza, pe blogul publicatiei, o conversatie intre un bancher din Europa Centrala si de Est (ECE), intruchipat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si un inalt oficial al Bancii Centrale Europene (BCE). Dialogul parodiaza finalul filmului “Dreptate pentru toti”, cu Al Pacino in rolul principal.
Isarescu, in rol de justitiar in criza datoriilor. Financial Times il prezinta de guvernatorul roman reprosand BCE situatia critica din zona euro
In scop ilustrativ, rolul lui Al Pacino din "Dreptate pentru Toti", din 1979, va fi jucat de Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, intr-o adaptare a filmului pentru a doua runda a crizei datoriilor suverane din Europa, scrie Sid Verma.
 
Jurnalistii FT au modificat si coperta DVD-ului filmului, inlocuind imaginea lui Al Pacino cu cea a lui Isarescu, scrie Mediafax.

 

 

 
O scena foarte cunoscuta, la finalul filmului, in care personajul lui Al Pacino reactioneaza la atentionarea judecatorului si striga in sala de tribunal ca totul a intrecut masura, este transpusa in prezent intr-o confruntare fictiva intre un bancher din Europa Centrala si de Est (ECE) si un oficial bancar european de rang inalt.
 
Bancherul din Europa Centrala si de Est, infuriat de aparenta lipsa de preocupare a Europei pentru regiune, este fortat sa indure un proces chinuitor – problemele zonei euro – si lupta curajos pentru dreptate monetara.

Un dialog fictiv intre bancherul din ECE, rol interpretat de Isarescu, si un oficial bancar european de rang inalt s-ar desfasura, potrivit blogului, FT astfel:
 
"Bancherul ECE: Daca toata lumea este de acord ca sunt nevinovat, cum se face ca ma intorc la inchisoarea pietei (financiare, n.r.)? BCE este vinovata ca nu a reusit sa consolideze situatia monetara in ECE!
 
Oficialul bancar european: Ai intrecut masura! Am asigurat un suport de lichiditate pentru bancile din zona euro care opereaza in regiune!
 
Bancherul ECE: Tu ai intrecut masura! Tu ai intrecut masura! Tot BCE-ul si constructia bancara au intrecut masura!"
 
Principalele temeri ale jurnalistilor de la FT in legatura cu Europa Emergenta sunt legate de o eventuala vanzare de active si retragere de pe piata bancara din regiune a unor institutii de credit din zona euro.
 
Ca raspuns la aceasta situatie, FT propune o noua Initiativa Viena, care sa asigure de aceasta data vanzarea ordonata de active bancare, un nou rol pentru creditorii externi, controlul capitalurilor si o actiune coordonata a institutiilor financiare internationale.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos