Isarescu: Dobanzile din Romania le vor egala pe cele din Europa in doi-trei ani

Isarescu: Dobanzile din Romania le vor egala pe cele din Europa in doi-trei ani

Dobanzile practicate pe piata interbancara din Romania se vor situa la un nivel apropiat de cele europene in urmatorii ani, a spus, joi, guvernatorul Bancii Nationale Romaniei (BNR), Mugur Isarescu. "In doi sau trei ani, intre dobanzile din Romania si cele din Europa nu vor mai fi diferente", a declarat Mugur Isarescu. BNR practica in

Dobanzile practicate pe piata interbancara din Romania se vor situa la un nivel apropiat de cele europene in urmatorii ani, a spus, joi, guvernatorul Bancii Nationale Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

"In doi sau trei ani, intre dobanzile din Romania si cele din Europa nu vor mai fi diferente", a declarat Mugur Isarescu.

BNR practica in prezent o dobanda de politica monetara de 9%, iar analistii estimeaza ca aceasta ar putea creste pana la 9,5-10% pe an pana la finalul lunii aprilie, pentru ca din a doua parte a anului sa vedem o scadere a acesteia.

Banca Centrala Europeana (BCE), care "dirijeaza" politica monetara din zona euro, practica in prezent o dobanda cheie de 4% pe an.

NewsIn.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos