Isarescu: dobanzile ar putea sa creasca!

Isarescu: dobanzile ar putea sa creasca!

Dobanzile din piata ar putea creste ca urmare a zvonurilor si parerilor exagerate privind influenta situatiei Greciei, desi pietele financiare romanesti s-au maturizat, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de Mediafax. "Nu cred ca va fi cazul. Exista suficienta lichiditate, dar in momentele in care se cultiva o anumita panica, bineinteles ca pietele

Dobanzile din piata ar putea creste ca urmare a zvonurilor si parerilor exagerate privind influenta situatiei Greciei, desi pietele financiare romanesti s-au maturizat, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, citat de Mediafax. "Nu cred ca va fi cazul. Exista suficienta lichiditate, dar in momentele in care se cultiva o anumita panica, bineinteles ca pietele sunt sensibile si reactioneaza. Parerea mea este ca pietele financiare romanesti s-au maturizat, dar sunt inca sensibile la zvonuri si puncte de vedere exagerate, deci putem sa vedem si ridicari de dobanda", a spus Isarescu, intrebat daca dobanzile ar putea creste, dupa ce efectele situatiei din Grecia s-au resimtit deja pe pietele valutare.

El a aratat ca in prezent dobanzile de pe piata monetara sunt in continuare mai mici decat rata de politica monetara.

Seful bancii centrale a explicat ca influenta din exterior va fi "micsorata la maxim", in contextul in care bancile romanesti cu capital grecesc sunt foarte bine capitalizate, supravegheate si reglementate.

El a aratat ca bancile romanesti cu capital grecesc se finanteaza in mare masura de pe piata interna, la dobanzi care sunt in prezent in scadere, iar pe piata monetara exista mai degraba un exces de lichiditate decat un deficit.

"Nu avem probleme de lichiditate la bancile romanesti cu capital grecesc. Nu este motiv de exagerare, cred ca asta este ultimul lucru de care avem nevoie. Influentele externe nu pot negate, nici eu nu le neg, pentru ca traim intr-o lume globalizata. Noi am deschis conturile de capital si categoric vor exista anumite influente", a spus guvernatorul bancii centrale.

El a afirmat ca, pe langa atuurile pe care Romania le are la nivelul sistemului bancar, exista si unele avantaje la nivel macroeconomic, cum ar fi rezerva consistenta, dobanzile care sunt in continuare atractive, chiar daca au scazut, si institutiile de supraveghere puternice.

"Cred ca trebuie sa privim cu calm la ceea ce se intampla in regiunea noastra", a spus Isarescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos