Isarescu: Daca preturile la imobiliare sunt cele reale, ar trebui sa ne speriem

Isarescu: Daca preturile la imobiliare sunt cele reale, ar trebui sa ne speriem

Banca Nationala discuta cu notarii pentru a putea avea o situatie reala a pietei imobiliare.   Guvernatorul Mugur Isarescu a anuntat ca, in cel mult o luna, BNR ar putea da mai multe detalii privind un indice al preturilor de pe aceasta piata. „Este vorba de o culegere de date statistice care sunt foarte importante pentru

Banca Nationala discuta cu notarii pentru a putea avea o situatie reala a pietei imobiliare.   Guvernatorul Mugur Isarescu a anuntat ca, in cel mult o luna, BNR ar putea da mai multe detalii privind un indice al preturilor de pe aceasta piata. „Este vorba de o culegere de date statistice care sunt foarte importante pentru o economie de piata, iar in functie de acestea si de veridicitatea lor se vor lua decizii”, a declarat guvernatorul.

"Se creeaza o intreaga fantasma privind piata imobiliara. Notarii pot sa furnizeze date reale despre tranzactii. Trebuie sa avem o analiza pe baza de realitate", a afirmat Isarescu. Guvernatorul este de parere ca actualele preturi care sunt afisate in prezent pe piata imobiliara sunt date de oferta. „Se vantura aceste preturi care pentru mine nu sunt adevarate, oricine poate sa ceara oricat, iar asta nu inseamna ca e un pret de tranzactie”, a declarat seful BNR. Daca insa se va dovedi ca preturile afisate la imobiliare sunt cele reale, de tranzactionare, atunci „ar trebui sa ne speriem”, a adaugat Isarescu. 

Guvernatorul a mentionat ca vrea sa poarte discutii serioase despre piata imobiliara avand la baza date statistice adevarate care pot fi furnizate de notari. Pe 8 aprilie, guvernatorul BNR declarase ca va avea o intrevedere cu reprezentantii asociatiei notarilor, pentru a incepe discutiile cu privire la obtinerea unor date statistice pertinente despre piata imobiliara romaneasca.

"Nu suntem multumiti de datele statistice. O sa ne intalnim probabil saptamana viitoare cu asociatia notarilor la banca centrala sa vedem primul element pentru a face o abordare, pentru a tine cont de preturile pietei imobiliare, sa ai date statistice fundamentate care sa reflecte realitatea", declara Isarescu. 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos