Isarescu da vina numai pe altii cand aminteste de educatia financiara

Isarescu da vina numai pe altii cand aminteste de educatia financiara

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, apreciaza ca 20 de libertate financiara nu sunt suficienti pentru o educatie… aleasa! Mai mult, acesta considera, inca odata, ca vocile trebuiesc schimbate, adica sa alegem oameni de calitate in diverse posturi/ functii. "Discursul public trebuie sa se imbunateasca, sa apara mai des formule profesioniste in domeniu, sa mai echilibram

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, apreciaza ca 20 de libertate financiara nu sunt suficienti pentru o educatie… aleasa! Mai mult, acesta considera, inca odata, ca vocile trebuiesc schimbate, adica sa alegem oameni de calitate in diverse posturi/ functii. "Discursul public trebuie sa se imbunateasca, sa apara mai des formule profesioniste in domeniu, sa mai echilibram vocea uneori galagioasa, sa folosesc un cuvant deja aruncat pe piata de ceilalti vorbitori in numele opiniei publice romanesti ( atunci de ce a chemat-o pe doamna Udrea sa sa vorbesca despre turism, cand este un "exemplu esuat"?). Am spus de multe ori ca, apropo de canalul de transmie al politicii monetare, intr-un fel functioneaza cu un public educat si altfel cu un public dezorientat, confuz si gata sa pice in capcanele politicii monetare", a spus Isarescu.

El a aratat ca este rolul analistilor economici este de a face acest pas, de a explica lucruri complicate prin vorbe simple, fara a plictisi, scrie MEDIAFAX.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca exista o problema cu cultura si cu educatia creditului in Romania, in conditiile in care multi dintre cei care scriu despre credite au prezentat "ca pe ceva peiorativ" limitarea creditului de consum la 5-7 ani, de la 20 de ani in unele cazuri, scrie NewsIn.

"Eu am vorbit candva si despre cultura creditului, si nu vreau sa ma repet acum, dar daca 60% din cei care scriu despre problema creditarii privesc trecerea de la un credit de consum care s-a dat nu neaparat intamplator, dar marginal, si nu de catre toate bancile, si pe 20 de ani, si privesc limitarea lui la 5-7 ani, care nu este neaparat o restrictie, si o prezinta ca pe ceva peiorativ, avem o problema cu cultura si cu educatia creditului in Romania", a spus Isarescu.

 

El a declarat ca educatia financiara a publicului este o chestiune imprtanta in Romania. "Nu numai pentru ca suntem din punct de vedere al economiei de piata o societate inca tanara, stim ca avem multi nerabdatori, ar fi vrut multi ca in 20 de ani sa se petreaca multe alte minuni in aceasta tara, dar uitati cat de greu se schimba mentalitatile, cat de greu se formeaza o educatie adevarata. Educatia financiara, bancara, a publicului se formeaza in timp si dumneavoastra contribuiti la aceasta", a declarat Isarescu, in cadrul unei conferinte organizata de Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR) si Federatia Europeana a Societatilor de Analiza Financiara, dedicata provocarilor viitoare la adresa economiei din Romania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos