Isarescu: Corectiile imobiliarelor nu sunt determinate de cresterea dobanzii sau normele de creditare

Isarescu: Corectiile imobiliarelor nu sunt determinate de cresterea dobanzii sau normele de creditare

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune ca pe piata imobiliara exista o corectie la nivelul preturilor, insa aceasta nu are la baza masurile bancii centrale de majorare a dobanzii de politica monetara si nici noul regulament privind creditarea populatiei propus de BNR. „Exista o corectie pe piata imobiliara. Nu o vad insa in legatura cu decizia

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, spune ca pe piata imobiliara exista o corectie la nivelul preturilor, insa aceasta nu are la baza masurile bancii centrale de majorare a dobanzii de politica monetara si nici noul regulament privind creditarea populatiei propus de BNR.

„Exista o corectie pe piata imobiliara. Nu o vad insa in legatura cu decizia noastra de dobanda, nici cu noile normele de creditare”, a declarat Isarescu, in cadrul prezentarii celui mai recent raport privind inflatia. Acesta a propus organizarea unei mese rotunde cu participarea reprezentatilor BNR, cei ai bancherilor si pietei imobiliare, pentru a discuta aceste aspecte la nivel de experti. 

Anterior, mai multe voci din piata imobiliara si bancara apreciasera ca aplicarea noului regulament de creditare va duce la o anumita blocare a pietei imobiliare, intrucat se va reduce accesul populatiei la imprumuturi.

Isarescu este de parere ca aceasta corectie care se manifesta reprezinta o omogenizare a pietei imobiliare, o echilibrare a preturilor din acest segment. „Corectia pe care o vad este legata de altceva. Piata noastra imobiliara este emergenta, disproportionata, ca o piele de leopard, cu zone in care preturile au ajuns la 5.000 – 6.000 euro/mp, iar la distanta de 2-3 kilometri preturile scad la 100 euro/mp. Are loc astfel o omogenizare”, declara guvernatorul.

In opinia sefului BNR, discrepantele intre preturile de pe piata imobiliara ar trebui sa dea de gandit, fie ca este vorba despre cele din Bucuresti, pretul apartamentelor sau cel al pamantului. „Cred ca o omogenizare a pietei imobiliare este benefica. Aceasta piata trebuie sa fie mai functionala”, este de parere Isarescu.

„Pe mine ma bucura faptul ca in aceasta perioada are loc o crestere a pretului terenului agricol, pentru ca acesta este un activ de mare valoare al Romaniei. Nu sunt foarte ingrijorat daca preturile unor apartamente se mai corecteaza”, adauga guvernatorul. 

Bogdan Popescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos