Isarescu confirma: credite fara avans

Banca Nationala a Romaniei va elimina obligativitatea avansului la creditele pentru investitiile imobiliare, dar bancile si clienti vor fi interesati sa continue aceasta practica, a declarat  guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. "Banca centrala va elimina doar obligativitatea. Multe persoane fizice vor prefera sa plateasca avansul decat sa se indatoreze excesiv si sa achite rate lunare foarte

Banca Nationala a Romaniei va elimina obligativitatea avansului la creditele pentru investitiile imobiliare, dar bancile si clienti vor fi interesati sa continue aceasta practica, a declarat  guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. "Banca centrala va elimina doar obligativitatea. Multe persoane fizice vor prefera sa plateasca avansul decat sa se indatoreze excesiv si sa achite rate lunare foarte mari", a explicat guvernatorul BNR prezent la conferinta sustinuta de JP Morgan Chase International.

BNR pastreaza, inca, plafoanele de indatorare in ceea ce priveste persoanele fizice.
Astfel, ratele lunare si toate costurile aferente unui credit de consum nu pot depasi 30% din venitul imprumutatului sau al familiei acestuia, nivelul fiind de 35% in cazul creditelor de investitii imobiliare. Angajamentele totale de plata lunare in contul decurgand din contractele de credit nu pot trece de 40% din veniturile nete ale imprumutatului sau, dupa caz, ale familiei. 
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos