Isarescu: Bancile trebuie sa ajunga sa aiba 10-15% din portofoliu in titluri de stat

Isarescu: Bancile trebuie sa ajunga sa aiba 10-15% din portofoliu in titluri de stat

 Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a salutat orientarea bancilor catre prudentialitate in detrimentul cotei de piata, insa a atras atentia ca in urmatoarea perioada institutiile de credit trebuie sa aiba un bilant care sa cuprinda 10-15% titluri de stat. "Prudenta trebuie sa devina din nou o regula. Indicatorul «cota de piata »

 Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a salutat orientarea bancilor catre prudentialitate in detrimentul cotei de piata, insa a atras atentia ca in urmatoarea perioada institutiile de credit trebuie sa aiba un bilant care sa cuprinda 10-15% titluri de stat.

"Prudenta trebuie sa devina din nou o regula. Indicatorul «cota de piata » devine secundar la banci,in comparatie cu prudentialitatea (…) Darintr-o perioada nu preaindepartata, bancile trebuie sa ajunga la un bilant normal, cu 10-15% titluri de statin portofoliu", a spus Isarescu la seminar privind politicile monetare, organizat joi de BNR.

Guvernatorul a aratat ca, potential, nu exista probleme cu lichiditatea,insa unele banci se aflaintr-un cerc vicios si au nevoie de titluri de stat. 

"Le invit sa faca eforturi de temperare a creditelor si de capitalizare", a mentionat Isarescu.

Isarescu a reafirmat nevoia existentei unei piete de titluri de stat pe care o considera insa intarziata.
Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos