Isarescu: bancile sunt suficient de inteligente ca sa evite si aceste noi taxe speciale

Isarescu: bancile sunt suficient de inteligente ca sa evite si aceste noi taxe speciale

Guvernatorul Bancii Nationale a României, Mugur Isarescu, a declarat joi ca, in general, bancile sunt suficient de inteligente ca sa evite tot felul de cerinte si taxe speciale, cum ar fi taxa pe tranzactiile financiare propusa Comisia Europeana."in general, bancile sunt suficient de inteligente ca sa stie sa evite tot felul de cerinte si taxe

Guvernatorul Bancii Nationale a României, Mugur Isarescu, a declarat joi ca, in general, bancile sunt suficient de inteligente ca sa evite tot felul de cerinte si taxe speciale, cum ar fi taxa pe tranzactiile financiare propusa Comisia Europeana."in general, bancile sunt suficient de inteligente ca sa stie sa evite tot felul de cerinte si taxe din acestea speciale pe tranzactii financiare, deci nu ar avea niciun rost. Este o opinie personala. Sigur ca ne vom supune reglementarilor si hotarârilor care se vor lua. Speram ca propunerea aceasta este bine elaborata, in conditiile in care nu a ajuns la noi cu toate detaliile sale ca sa o putem analiza. Nu stiu cum este gândita sa functineze", a spus Isarescu.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a anuntat miercuri oficial, in discursul despre starea Uniunii rostit in Parlamentul European, ca executivul pe care il conduce propune o taxa pe tranzactiile financiare, care sa ajute la iesirea din criza.

Taxa pe tranzactii financiare propusa de presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso ar putea aduce venituri de 55 de miliarde de euro pe an.

"in ultimii trei ani, statele membre au acordat ajutoare si au furnizat garantii sectorului financiar in valoare de 4.600 de miliarde de euro. A venit timpul ca, in schimb, sectorul financiar sa isi aduca propria contributie la societate", a spus presedintele CE intr-un discurs rostit la Strasbourg.

Aceasta taxa va viza toate cele 27 de state membre UE.
 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos