Isarescu acuza Carrefour. Cine trimite clientii la magazin? Banca

Isarescu acuza Carrefour. Cine trimite clientii la magazin? Banca

Cele mai mari zece banci de pe piata autohtona se astepta ca cererea de credite de consum sa se revigoreze: bancile asteapta ca impulsul creditarii sa vina tot din acest segment al pietei, marile speranțe fiind legate, ca si in trecut, de cardurile de credit. Bancile se asteptau ca imprumuturile detinate finantarii consumului sa reintre

Cele mai mari zece banci de pe piata autohtona se astepta ca cererea de credite de consum sa se revigoreze: bancile asteapta ca impulsul creditarii sa vina tot din acest segment al pietei, marile speranțe fiind legate, ca si in trecut, de cardurile de credit. Bancile se asteptau ca imprumuturile detinate finantarii consumului sa reintre in optiunile populatiei. Adica, bancherii ii imping pe clienti sa faca aceleasi greseli, sa consume, fara a asculta sfaturile sefului BNR, care vrea sa stimulam munca. Acesta a aratat ca stimularea consumului pentru a obtine o crestere economica este "o idee proasta", fiind de parere ca ar trebui incurajata munca. In ceea ce priveste consumul si stra­tegia de dezvoltare pe termen lung a României, guvernatorul a dat ca exemplu magazinele Carrefour din România. "Sunt foarte multe Carrefour-uri. Nu spun ca sunt rele, dar când sunt prea multe, trebuie sa te gândesti ce fel de crestere economica genereaza", a declarat Isarescu. Insa, ce nu spune Isarescu este cine ii impinge sa intre in acel magazin: de cele mai multe ori banca, banca care ii da un card de credit. Asa asistam la formarea unui cerc vicios, deschis si inchis de banci, lucru sesizat, mai rar, de guvernator. Urecheaza bancile din cand in cand, cand vine vorba cumparaturile in rate – tv sau frigider, insa dupa declaratiile sale, foarte timide – Mugur Isarescu iti da impresia ca si atunci tot Carrefour este de vina!

Optimismul, urca cardul pan’ la cer!

Bancile au previziuni optimiste in privinta evolutiei cererii de credite de consum, spune un ultim sondaj BNR: bancile (in procent net de peste 50%) anticipeaza o majorare a cererii, in special pe segmentul cardurilor de credit”. Sa fie speranta bancilor, nesansa Romaniei de a cadea, din nou, intr-un tavalug?

Ce sunt cardurile de credit?

Imprumuturi in rate cu dobanzi mari si pana la 30%. Exact ce uraste Guvernatorul.
 

Si despre consum…

Eu il sustin, dar sa fie autohton, nu din import!

 

Ana Roman

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos