Ionut Stanimir: Erste sprijina decizia BCR dar pe viitor ponderea dindividende acordata va scade

Ionut Stanimir: Erste sprijina decizia BCR dar pe viitor ponderea dindividende acordata va scade

 Erste Bank va sustine propunerea care vizeaza distribuirea catre actionarii Bancii Comerciale Romane de dividende echivalente cu 55% din profitul net din 2006, dar considera ca banca va trebui sa diminueze aceasta pondere in viitor, pentru a sustine dezvoltare activitatii. "Pentru anul financiar 2006, Erste Bank a cazut de acord si va sprijini in cadrul

 Erste Bank va sustine propunerea care vizeaza distribuirea catre actionarii Bancii Comerciale Romane de dividende echivalente cu 55% din profitul net din 2006, dar considera ca banca va trebui sa diminueze aceasta pondere in viitor, pentru a sustine dezvoltare activitatii.

"Pentru anul financiar 2006, Erste Bank a cazut de acord si va sprijini in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) BCR propunerea de a distribui un cuantum al dividendelor echivalent cu 55% din valoarea profitului net. Aceasta decizie are la baza atat o rezolutie a actionarilor din 2004 cat si recunoasterea importantei pe care dividendele BCR o au in planificarea fluxului financiar al SIF-urilor" a declarat, miercuri, agentiei MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Erste Bank pentru Europa Centrala, Ionut Stanimir.

El a aratat ca, pe viitor, politica de dividende a BCR va trebui sa ia in considerare o crestere puternica a activelor ponderate la risc si a nevoilor de investitii, acest lucru necesitand o cota mai ridicata de retentie a veniturilor in vederea acumularii capitalul necesar pentru a sustine acest avans.

Conform contractului de privatizare, Erste Bank s-a angajat sa plateasca dividende de cel putin 40% din valoare profitului net, calculat conform standardelor internationale de contabilitate, pana in momentul listarii actiunilor BCR pe Bursa de Valori din Bucuresti.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos