Ionut Patrahau renunta la functia executiva de la Banca Transilvania

Ionut Patrahau renunta la functia executiva de la Banca Transilvania

Directorul general adjunct al Bancii Transilvania, Ionut Patrahau, lasa o parte cariera de succes in domeniul bancar. Domnia sa a luat decizia de a nu se mai implica in conducerea executiva a Bancii Transilvania, alegand sa demareze un proiect propriu in domeniul consultantei. "Eu am mai declarat ca nu sunt un bancher. M-am simtit exceptional

Directorul general adjunct al Bancii Transilvania, Ionut Patrahau, lasa o parte cariera de succes in domeniul bancar. Domnia sa a luat decizia de a nu se mai implica in conducerea executiva a Bancii Transilvania, alegand sa demareze un proiect propriu in domeniul consultantei. "Eu am mai declarat ca nu sunt un bancher. M-am simtit exceptional toata aceasta perioada petrecuta la conducerea executiva a Bancii Transilvania. Prin proiectul "Banca nr. 1 pentru IMM-uri" am evidentiat intotdeauna importanta spiritului antreprenorial. Iata ca a venit momentul sa trec in cealalta tabara, a oamenilor de afaceri. Am ales sa construiesc un business personal in domeniul consultantei", ne-a precizat Ionut Patrahau, imediat dupa anuntul oficial facut de biroul de presa al Bancii Transilvania.

Potrivit unui comunicat de presa, directorul general adjunct al Bancii Transilvania va deveni incepand cu data de 1 octombrie a.c., consultant BT in proiecte importante pentru dezvoltarea companiei. Unul dintre acestea este coordonarea si structurarea subsidiarei BT din Republica Moldova, BT Moldova, un obiectiv major al bancii, pentru acest an. 

Prin activitatea sa, Ionut Patrahau a asigurat conexiunea necesara intre conducerea administrativa si cea executiva, in vederea realizarii planurilor strategice concepute de Consiliul de Administratie. Atributiile pe care le-a avut, in special coordonarea directa a sectorului corporate & IMM al bancii, Divizia de Dezvoltare Vanzari si Suport Agentii, precum si a Diviziei Pentru Medici vor fi preluate de managerii respectivelor linii de afaceri ale bancii. Ionut Patrahau isi va păstra calitatea de membru in Consiliul de Administratie al  Bancii Transilvania, BT Leasing, SIF Banat – Crisana, Presedinte CA al BT Securities, respectiv in cadrul Companiei de Factoring.

Horia Ciorcila, Presedintele Consiliului de Administratie a Bancii Transilvania, declara: “Vreau sa-i multumesc lui Ionut Patrahau, in numele meu, al Consiliului de Administratie si al actionarilor BT pentru spiritul antreprenorial, profesionalismul si ambitia de care a dat dovada, in toti acesti ani. Este unul dintre liderii care au marcat evolutia excelenta din ultimii ani ai Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA, contribuind decisiv la formarea unei echipe si a unui model de business care ne-a propulsat in pozitia de top pe care o detinem in sectorul bancar romanesc”.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, afirma: „Cunoscandu-l si lucrand cu Ionut Patrahau de atata timp sunt convins ca vom avea si in perioada urmatoare o colaborare de succes, cu atat mai mult cu cat va fi implicat in proiecte foarte importante pentru dezvoltarea bancii”.

Ionut Patrahau (37 de ani) s-a alaturat echipei BT din anul 2002, ca vicepresedinte, ulterior devenind director general adjunct.

Promotor al strategiei bancii de a deveni Banca Nr. 1 pentru IMM-uri, Ionut Patrahau a imprimat, din acest punct de vedere, un ritm accelerat de sustinere a spiritului antreprenorial local. O parte importanta a acestui proiect a fost lansarea, la fiecare 3 luni, a cate unui produs dedicat IMM-urilor, precum si aducerea in echipa a peste 400 de angajati, dedicati colaborarii cu cei care au nevoie de credite si consultanta financiara pentru a incepe sau pentru a dezvolta o afacere. Printre principalele realizari pe liniile de business pe care le-a coordonat se numara cresterea numarului de clienti corporate & IMM, la peste 100.000.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos