Ionut Dumitru, economist sef la Raiffeisen Bank, il contrazice pe Basescu

Ionut Dumitru, economist sef la Raiffeisen Bank, il contrazice pe Basescu

Economistul sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru, il contrazice pe presedintele Traian Basescu, care a sustinut, la inceputul saptamanii, ca inceperea proiectului Rosia Montana este necesara pentru ca statul are nevoie de aur. "Ca are nevoie sau nu are nevoie nu cred ca poate sa spuna cineva foarte sigur. In niciun caz nu strica

Economistul sef al Raiffeisen Bank Romania, Ionut Dumitru, il contrazice pe presedintele Traian Basescu, care a sustinut, la inceputul saptamanii, ca inceperea proiectului Rosia Montana este necesara pentru ca statul are nevoie de aur. "Ca are nevoie sau nu are nevoie nu cred ca poate sa spuna cineva foarte sigur. In niciun caz nu strica sa ai o rezerva de aur importanta sau mai mare decat o ai in contextul in care daca ne uitam in momentul de fata rezervele internationale ale unei Banci Centrale in ce constau: aur plus valute convertibile.

Iar in ceea ce priveste valutele convertibile, lucrurile sunt destul de incerte: aici discutam de euro si dolar, care sunt destul de volatile in ultima perioada in contextul in care si zona euro si SUA se confrunta cu dificultati destul de mari.

Deci practic rezervele in aur, mai ales in contextul in care pretul aurului a crescut foarte mult in ultimii ani, sunt evident mai bune decat in valutele convertibile, fara niciun dubiu. Dar nu poti sa…nu exista nici macar in literatura un anumit standard dupa care sa spui ca rezerva in aur este adecvata sau nu.

Daca ne uitam la rezerva totala a Bancii Centrale in momentul de fata, dupa standardele internationale, este chiar peste un nivel considerat adecvat..dar strict referitor la componenta sa de aur nu exista anumite standarde la nivel international. Nu strica sa ai o rezerva mai mare in aur, e de o calitate mai buna decat rezerva in valute convertibile, dar e greu de spus cat ai nevoie rezerva in aur", a declarat, la RFI, Ionut Dumitru.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos