Intreprinzatorii din orasele mici au posibilitatea de a deveni bancheri

Intreprinzatorii din orasele mici au posibilitatea de a deveni bancheri

Olandezii de la ING Bank vor sa-si intensifice eforturile de dezvoltare pe partea de retail banking, segment de activitate pe care banca a inceput sa-l tinteasca relativ de curand. Astfel ca banca a demarat o ampla campanie de atragere de parteneri pentru dechiderea de ING Offices – unitati destinate clientilor persoane fizice. Pe langa lansarea

Olandezii de la ING Bank vor sa-si intensifice eforturile de dezvoltare pe partea de retail banking, segment de activitate pe care banca a inceput sa-l tinteasca relativ de curand. Astfel ca banca a demarat o ampla campanie de atragere de parteneri pentru dechiderea de ING Offices – unitati destinate clientilor persoane fizice.

Pe langa lansarea de noi produse si imbunatatirea celor deja existente in portofoliu, ING mizeaza pe o extindere sustinuta pentru cresterea pe retail. “Anul 2006 a fost un an de crestere organica pentru ING Bank Romania. Ne-am concentrat pe dezvoltarea retelei de sucursale bancare pentru companii dar, mai ales, pe dezvoltarea retelei de retail banking si a ofertei de produse pentru populatie”, declara Misu Negritoiu, directorul general ING Bank Romania.

Banca a deschis anul trecut 32 de sucursale de retail, ajungand la un numar de 114 unitati, dintre care 24 destinate companiilor. Pentru 2007, ING si-a propus sa accelereze extinderea si are in plan inaugurarea a peste 50 de noi ING Offices, astfel incat reteaua teritoriala sa depaseasca 200 de unitati. La ING, acest efort de extindere a retelei de unitati de retail are o particularitate: se face intr-un sistem asemanator francizei. Asa ca banca are nevoie de intreprinzatori, in parteneriat cu care sa deschida astfel de unitati. In acest sens, ING a initiat o ampla campanie publicitara de atragere a partenerilor pentru ING Offices.

ING este deja prezenta in marile orase ale tarii, in timp ce in Capitala are deschise numai putin de 30 de unitati destinate retail-ului. Asa ca anul acesta cauta parteneri pentru extinderea retelei de ING Offices in orase mai mici, in care nu este prezenta. Vorbim in acest caz de Calarasi, Botosani, Buzau, Dej, Hunedoara, Medgidia, Medias, Odorheiul Secuiesc, Reghin, Resita, Roman, Turda si Zalau. De asemenea, ING si-a propus anul acesta deschiderea de noi unitati destinate populatiei in Arad, Bacau, Bistrita-Nasaud, Braila, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Focsani, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Tulcea.

„In acest moment ING Bank iti ofera oportunitatea de a investi in domeniul serviciilor bancare si iti ofera posibilitatea de a dezvolta o afacere proprie promovand produse bancare si de asigurari, devenind ING Office Manager”, informeaza banca intr-un mesaj pe pagina proprie de Internet. Partenerul bancii in deschiderea unei unitati de retail va avea calitatea de ING Office Manager, iar parteneriatul cu banca se va desfasura printr-un SRL, in care managerul este asociat unic si/sau administrator. Practic, activitatea viitorului ING Office Manager va consta in in vanzarea produselor bancare si de asigurari, dar si oferirea de servicii post vanzare clientilor. Accentul se pune pe calitatea acestor servicii, in vederea formarii unui portofoliu solid de clienti. Potrivit informatiilor furnizate de banca, nivelul investitiei initiale necesare pentru un astfel de business este de 6.500 de euro. Partenerul pe care cei de la ING il cauta in demararea acestei afaceri trebuie sa aiba abilitati de manager si de vanzari, experienta in relatia cu clientii si in formarea unei echipe. Si, ca in orice afacere, initiativa si incredere.

De cealalta parte, ING vine ca partener in aceasta afacere cu un „business la cheie”, in care brandul si conceptul Self’Bank sunt contributiile forte. Acest concept este practic unic in Romania si se traduce prin banca cu autoservire. Astfel, un ING Office dispune de birouri de consiliere a clientilor si o zona in care se realizeaza operatiunile bancare, care este deservita doar de automate bancare. Este vorba de un bancomat care permite alimentarea contului cu numerar si un Multimat, un terminal la care realizezi operatiunile dorite.

ING iti ofera suport in dechiderea si sustinerea afacerii, plecand de la identificarea locatiilor, inchirierea, amenajarea lor si predarea la cheie catre Office Manager, precum si dotarea cu echipamentele Self’Bank si aparatura IT, soft-uri, materiale de promovare sau sisteme de securitate. De asemenea, banca se implica si in instituirea Office Managerului si a angajatilor si ofera suport acestei activitati prin manuale, procese si proceduri.

Bogdan Popescu
bogdan.popescu@bankingnews.ro 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos